Kohilas vineeri tootva Baltic Panel Groupi juht Tiit Tammsaar ütles, et tehas seisma ei jää — ostjatena näeb ta suuri konkurente Lätist ja Soomest.

“Praegu on olukord sellises faasis, et pangad vaatavad uusi tegevussuundi. Nende otsustest sõltub, mis edasi saab,” rääkis Tammsaar. Baltic Panel Groupi vineeritehasesse on viimasel ajal investeeritud üle 400 miljoni krooni. Finantseeris seda SEB Liising. “Tehas on SEB oma ja nad ei ole otsustanud, kas müüa või jätkata,” lisas Tammsaar.

Tammsaare sõnul on Kohila tootmine liiga väike, et suurte tegijatega konkurentsis püsida. Suurim konkurent, soomlaste UPM-Kymmene, toodab oma 15 tehases Eestis, Venemaal ja Soomes miljon kuupmeetrit vineeri aastas. See on kuuendik kogu Euroopa vajadusest. Lõunanaabrite Latvijas Finierise tootmisvõimsus on 300 000 m0 aastas. Baltic Panel Groupi 30 000-40 000 m0 aastas nendega ei võistle.

Otsust, mis Baltic Panel Groupist edasi saab, võiks Tammsaare sõnul oodata hiljemalt kuu pärast. UPM-Kymmene Eesti juht ei saanud vineerivabriku võimaliku ostusoovi kohta sõnakestki öelda, kuna tegu on börsifirmaga.