"Minu silmis see investeering ei olnud põhjendatud ka siis, kui see investeeringuotsus langetati pelgalt seetõttu, et otsus puudutas ühte Eesti Energia nõukogu liiget. Sellises olukorras ei oleks tohtinud Eesti Energia taolist riskantset investeeringut üldse kaalumiselegi võtta. Aga niipalju, nagu me praegu kõik teame, on tehtud investeering, üle 4 miljoni euro kasutu, Weroli uus omanik seda investeeringut ei vaja," pragas Ansip.

"Missuguse miinusega Eesti Energia sellest projektist lõpuks väljub, selgub hiljem. Kõige selle juures maksta Rein Kilgi omanduses olnud Werolile selle vana kuuri eest veel 9 miljonit või mis see summa iganes oli, ei ole minu jaoks mitte kuidagi moodi põhjendatud, aga mina ei ole äriühingu nõukogu liige ega äriühingu juht," kritiseeris peaminister.

Ansipi väitel võiks ükskord hakata ka need raha eraldajad juba väga tõsiselt kahtlema investeerimises pelgalt selle alusel, kes on nende investeeringute taga.

"Aga mulle tundub, et me saame ainult hoogu juurde. Võtame ka EAS-i või ühe inimese, kes enne on juhtinud panka, kes on andnud Rein Kilgile 100 miljonit krooni laenu, mida nüüd pankrotiähvardusel kohtu kaudu tagasi nõutakse. Jah, tuleks vaadata inimeste tausta, enne kui investeeringuotsuseid langetatakse," lisas Ansip.

Peaminister võis viimase lausega viidata EAS-i uueks juhiks valitud Taavi Laurile. Laur juhtis enne EAS-i juhiks valimist UniCredit Bank Baltikumi äridivisjoni.