Suvel alguse saanud ning sügise lõpuni veninud ülepakkumise on elavnenud ostuhuvi taas tasakaalu viinud. Positiivse impulsi saanud müüjad on kergitanud eelkõige renoveeritud korterite hindu rekordiliselt kõrgele, mistõttu küünivad need Mustamäel ning Õismäel uute korteritega samale tasemele.

Vanemate korterite müügihinna vedajaks on uute korterelamute projektid. Sügisega võrreldes ligi 3protsendine hinnatõus väljendab nii ehitushindade tõusu kui ka ostuhuvi püsimist. Oma osa on selles ka laenuintresside jätkuval langemisel. Üksikute projektide puhul on pankade marginaalid langenud lausa nulltasemele. Arendajad on selgelt võtnud suuna massehitusele, mis on turule toonud kuni 200 korterist koosnevaid uuselamuid. Samas on tihenevas konkurentsis tekkinud märgatav hulk eluasemeid, mis ootavad valmimisest hoolimata ostjaid juba mitmendat kuud. See on selge märk turu küllastuspiiri lähenemisest.

Indeksite suurüllatajaks on olnud kesklinna korterid. Keskmiselt 5protsendine hinnatõus on eriti selgelt näha Kadrioru piirkonnas. Vanemate korterite müüjad võtavad müügihinna määramisel aluseks piirkonna uute korterite müügihinnad. Sageli ongi ostjad valmis maksma vanemate puithoonete korterite eest uskumatult kõrgeid hindu ainuüksi võimaluse eest rajada tulevane eluase täpselt oma soovidele vastavalt.

Karmistunud parkimiskorraldus on oluliselt suurendanud parkimiskohtade tähtsust kesklinna korteri ostul. Pole sugugi haruldased juhtumid, kus ainuüksi turvalise parkimise puudumine on saanud müügitehingu takistuseks. See on ka põhjus, miks kesklinna uuselamutes küünivad parkimiskohtade hinnad paarisaja tuhande kroonini.