Rita Assor on tekstiilidisainer, kes armastab mustreid. Kui Ritat esimest korda näen on tal seljas värviline väikeste lilleõitega jakk, puhv-seelik ja punaseks värvitud huuled. Ta on särav, julge ning avatud. Tema loomingu tulemusena valmivad MIURIO disainistuudios väikesetiraažilised kollektsioonid, mis koosnevad rõõmsavärvilistest dekoratiivpatjadest, lauatekstiilist ja tumbadest.

MIURIO kodusisustustooted on müügil Eesti Disaini lehel.

Kuidas MIURIO alguse sai?

MIURIO sai alustatud 2013 aasta augustis, täpselt kolm aastat sellest päevast, kui viimati lahkusin Swedbankinst lapsehoolduspuhkusele. See oli minu sisemine lubadus, et otsustan ära millega soovin elus edasi tegeleda professionaalselt ning lapsehoolduspuhkuse lõpuks registreerin ära oma uue äritegevuse.

MIURIO taga seisab unistus ja selle teostus, luua oma kätega ilu interjööri kontekstis. Alustasin suure kirega fotograafia vastu, millest kasvasid välja esimesed sisustustooted — seinapildid ning fototapeet oma tütre tuppa. Nende teostamine ning nägemine ruumides täitis mind puhta rõõmuga, loomerõõmuga, mis soovis minus edasi kasvada iga päevaga.

Alustasin oma stuudioga koos sõbranna Olesjaga mõttega luua fototapeete, mis muudaksid ruumide atmosfääri. Sõbranna aitas mind stuudio portfoolio loomisel ja esimeste turundusmaterjalide koostamisel esimesel tegevusaastal.

Tänaseks olen oma toodetega liikunud uutesse valdkondadesse — loon praktilisi, kirkaid ja kauneid dekoratiivpatju, käsitsi valmistatud villatikandiga tumbasid ja dekoratiivpatju, millele varsti lisanduvad sisustuskangad ning naiselikud siidisallid.

Loe täispikka intervjuud Rita Assoriga Osta.ee blogist.