„Muudatuste tulemusena suureneb inimeste arv, kes saavad kasutada kodu soetamiseks või renoveerimiseks eluasemelaenu käendust. Eluasemelaenu käenduse kasutamiseks tuleb pöörduda panka, kes korraldab KredExi käenduse saamise ning hilisema aruandluse. KredExi eluasemelaenu käendus vähendab kodu soetamiseks vajalikku omaosaluse määra ning maandab riski makseraskustesse sattumise korral lisatagatisest ilma jääda," ütles KredExi eluaseme ja energiatõhususe divisjoni juht Mirja Adler.

Eluasemelaenu käendust väljastavad Nordea Pank, SEB Pank, Danske Bank, Eesti Krediidipank, DNB Pank, Versobank ja Citadele Pank.

KredEx väljastab eluasemelaenu käendusi alates 2000. aastast. Käesoleva aasta 1. juuli seisuga on KredExi abil parandanud oma elutingimusi 12 720 noort peret, 8079 noort spetsialisti ning 62 tagastatud majas elavat üürnikku ehk kokku enam kui 20 000 leibkonda. KredExi eluasemelaenu käenduste portfelli maht ulatus 1. juuli seisuga 28,25 mln euroni. KredExi käendusega väljastatud eluasemelaenud moodustavad 2013. aastal 11,9% kõikidest Eestis väljastatud eluasemelaenudest.

Eluasemelaenu käendus on mõeldud inimestele, kes võtavad laenu uue eluaseme ostmiseks või olemasoleva renoveerimiseks ning soovivad vähendada oma esmase sissemakse kohustust.

Eluasemelaenu käendust saavad kasutada noored pered, noored spetsialistid, tagastatud eluruumides elavad üürnikud, Kaitseväe ja Kaitseliidu veteranid.