Hoidised annavad võimaluse kabatšokki mitmekesisemalt kasutada. Hoidistamisviise ja retsepte leidub palju ning tõenäoliselt on igal hoidistajal välja töötatud oma lemmikvariatsioon. Suvikõrvits ehk kabatšok testib hoidistaja loomingulisust, sest meeldiva maheda maitse tõttu annab teda kombineerida mitmel moel teiste aed- ja puuviljade ning marjadega.

Suvikõrvits leiab kasutust köögi- ja aedviljasalatites, nii soolase kui ka magusama hoidisena. Salati iseloomu järgi võib kasutada erinevaid köögivilju ja maitsetaimi või marju ja puuvilju. Enam kasutatakse pohla, jõhvikat, õuna, pirni, ebaküdooniat jt. Vähese happesusega koostisosade puhul tuleb hoidisele kindlasti lisada retseptis soovitatud äädikakogus, et kindlustada hoidise säiluvus.

Marineeritakse kabatšokki nii klassikalises (nagu kurki) kui ka marinaadis magusas. Varieerida võib maitsetaimede ja –köögiviljade lisamisega. Äädika kogust saab soovi korral vähendada happerikaste (näiteks: rabarberimahl) koostisosade arvel.

Köögiviljahautistes on sageli suvikõrvits üheks komponendiks, mis toetab maitsebuketti. Samuti võib teda kasutada mitmesuguste püreede ja kastmete koostises. Näiteks Indiast pärit magushapu tšatni-kaste või slaavi köögist pärit ikra.

Kabatšoki-ikra on väga hea maitselisand erinevate toitude juurde ja selle valmistamisega saab igaüks hakkama. Venekeelne sõna “икра” tähendab otsetõlkes kalamarja, kuid kasutatakse ka köögiviljadest valmistatud kalamarja meenutava püree nimetusena.

Kabatšoki-ikra koostisesse kuulub ka sibul, porgand, tomat või tomatipasta, õli, sool, suhkur, must pipar ja pikema säilitamise puhul äädikas. Kõik köögiviljad lastakse läbi hakklihamasina, mis annabki hoidisele iseloomuliku, kalamarja meenutava struktuuri ning pannakse õliga potti hauduma. Hiljem lisatakse kõik ülejäänud koostisosad ja maitsev hoidis ongi peaaegu valmis.

Suvikõrvitsast võib valmistada ka kompotti koos ebaküdoonia, pihlaka, must aroonia või muude viljadega.

Suvikõrvitsa hoidistamine on alati huvitav ja loominguline tegevus, mis pakub küllaldaselt maitsevaheldust kogu talveperioodiks.