1. Pange tähele, kui tsüklilised on finantsturud. Finantsturgudel toimuvad tõusud ja langused šokeeriva regulaarsusega.

2. Ärge reageerige emotsionaalselt! Ärge laske hetkehinnangul mõjutada oma tunnetust. Muretsemine kas põgeneda või võidelda tekitab stressi ja ebamugavust. Adrenaliin ei saa olla korraliku portfellihalduse aluseks.

3. Jääge oma plaani juurde. Põhjus, miks te tegite pikaajalise plaani oli esmajärjekorras investeeritud raha järele vajaduse puudumine järgmisel aastal ning aastaid pärast seda või isegi aastakümne pärast. 2040. aastal ei huvita teid, mis toimus 2016. aasta jaanuaris börsidel. Lühiajalisus kipub domineerima pikaajalise planeerimise üle.

4. Ärge sõltuge gurudest, šamaanidest ega jutupaunikutest. Neil ei ole vähimatki aimu teie finantsvajadustest, riskitaluvusest ega mitte millestki, mis teid puudutab. Paljud finantstelevisioonis või –raadios esinejatel ei ole vähimatki arusaamist sellest, millest nad räägivad. Nende üldisi soovitusi tuleks võtta kui meelelahutust.

5. Pööra tähelepanu oma vaimsele seisundile. Kas olete hirmul, stressis? Kas turgudel toimuv hoiab teid öösel ärkvel? Kas teie portfell vastab teie enda riskitaluvusele? Vahest on teil taluvusega võrreldes liiga suur osakaal kõrge riskiga varades? Kas teie taluvus on muutunud, kuid portfell mitte?

6. Ärge tegutsege, kui tunnete end ebamugavalt. Valu lõpetamise otsused võivad olla need, mida te lõpuks kahetsete. Tegude aeg on siis, kui teil on ideed ja hinges on rahu.

7. Pöörake tähelepanu teid ümbritsevale paanikale. Vaadake finantstelevisioonis reaktsioone ja üle reageerimist. Kui te selle tagajärjel tegutsete, siis te reageerite viimastele uudistele, mitte enda plaanile.

8. Ärge püüdke investeerimisotsuseid tehes ajastada. Teil puuduvad selleks oskused, distsipliin ja võimekus. Kui teil veab võib see panna tulevikus rumalasti käituma, pidades seda oskuseks.

9. Kas investorite seas on tunda kapitulatsiooni või alistumise märke? Finantsturgudel luuakse põhjad siis, kui kriitiline mass investoreid loobuvad ja teostavad paanikamüüke.

10. Ärge ajage segamini lühiajalisust pikaajalisusega. Igapäevane tegevus on vaid müra, kui te ei ole just päevakauplemisega elatise teenija. Te kaotate raha, kui kohtlete investeeringuid kauplemisena ja vastupidi.

11. Säilitage selle kõige suhtes huumorimeel.