Kuivatamisel on mitmeid eeliseid teiste säilitusmeetodite ees — säilivad kõik head toimeained, maitse, aroom jne. Dehüdraatoriga kuivatamisel tasub tähele panna järgmist:

1. Paigutage restidele küpsetuspaberist katted, kuhu torgake vardaga võimalikult palju augukesi. Kui marjad on väga märjad, siis paigutage neid restile vähem. Küpsetuspaberi võiks kergelt õlise majapidamispaberiga üle tõmmata, siis ei jää marjad kuivades selle külge kinni. Nii on lihtsam ka neid segada. Teflekskatteid kasutage seitsme resti puhul ülemistel positsioonidel ning mitte rohkem kui 2-3 korraga.

2. Kasutage temperatuuri 45 kraadi, kuni suur niiskus on kadunud (kaane all ei ole enam kondensvett ja restid ei tundu käega puutudes enam niisked. Kuivatuse täpset aega ei saa ette anda, see on iga marjasordi puhul erinev.

3. Temperatuuri võib tõsta, kui marjad on juba kuivama hakanud. 60 kraadi on soovitatavalt kõrgeim temperatuur, seda siis juba lõpufaasis.

4. Kui kuivaks kuivatada, see oleneb tegija soovist ja hoiukohast. Kui soovite hiljem jahuks jahvatada (marjad, õunad, seened vms), siis kuivatage peaaegu krõbedaks. Kui aga muuks tarvitamiseks, siis ei pea olema liialt kuivad. Nii on mõnusam hiljem tarvitada.

Näiteks murrate õunatüki pooleks, kui sees enam niiskust pole, siis on õige aeg lõpetada!

5. Tänavune suve lõpp oli väga niiske, sellepärast peaks kuivatamise lõppedes võimalikult ruttu tooted jahutama ja sulgema õhukindlasse anumasse. Hoidma peaks jahedas panipaigas.