Valida tasub säästulamp, mis peab vastu vähemalt 20 000 sisse- ja väljalülitust.

Välisukse ja treppide juurde tasub osta säästulamp, mis saavutab kiiresti maksimaalse valgustugevuse. Aga nagu näitas allpool lingitud test, siis paljude testitud säästupirnide valgustugevus on 10 sekundit peale sisselülitamist -10ºC juures pea olematu.



Tasub teada, et 25W hõõglaqmbile vastab 5W säästulamp ja 40W hõõglambile 7-9 W säästulamp. Septembrist tootmisest kadunud 60W hõõglambiga sarnase efekti peaks andma 10-12W säästulamp ja tootmisest juba maha võetud 75W hõõlgambile vastab 14-18W säästulamp ning 100W hõõglambile 20-21W säästulamp.


Vaata
tabelit, mis kajastab Rootsi tarbijaajakirja Råd&Rön ning rahvusvahelise testorganisatsiooni ICRT koostöös valminud testi, kus säästulampe hinnati 100-palli süsteemis - seal on 100 kõige parem ja 1 kõige kehvem tulemus.


Olgu siinkohal korratud tegevused, mida tasub järgida juhul, kui lamp on katki läinud. Kui lamp on katkiminekul külm, siis talita nii: 
  • Korja säästulambi tükid kokku (kasutades majapidamiskindaid), puhasta põrand või vaip väikese niiske lapiga ning pane säästulambi tükid väikesesse klaaspurki, kuhu kleebi peale silt „ sisaldab  elavhõbedat“ ning vii see ohtlike jäätmete kogumispunkti.
  • Ära kogu lambipirni tükke kokku tolmuimejaga, kuna see peenestab elavhõbeda väikesteks piiskadeks ning levitab õhku laiali.
  • Kui katki läheb soe säästulamp, ava kõigepealt aken, välju ruumist, sulge uks ning lase ruumil tuulduda 20-30 minutit, et vabaneda tekkinud elavhõbedaaurust. Edasi talita samamoodi nagu külma lambipirni katkiminekulgi: Korja lambipirni tükid kokku, puhasta põrand või vaip väikese niiske lapiga ning aseta need kõik väikesesse klaaspurki, kuhu kleebi peale silt „sisaldab elavhõbedat“ ning vii see ohtlike jäätmete kogumispunkti.
  • Kasutatud säästulambid on keskkonnaohtlikud ning need tuleb anda jäätmekogumispunkti olmejäätmetest eraldi.