Kolmapäeval tegi Eesti Maksumaksjate Liit avaldusega, milles peetakse õigeks, et rahvaesindajate suhtes peavad kehtima samasugused reeglid nagu tavalisele maksumaksjale. Eile ühinesid avaldusega Eesti Investorite Liit ja Eesti Ametiühingute Keskliit.

“Kui Riigikogu liikmete arvates on piirmäärad ebamõistlikult väikesed ja dokumentide esitamise kohustust peetakse mõnitamiseks, oleks õiglane lubada ilma dokumenteerimisnõudeta hüvitisi ühtemoodi kõigile maksumaksjatele,” teatas maksumaksjate liidu juht Lasse Lehis.

Ka investorite liidu meelest on jätkuvalt tähtis luua võimalikult võrdne maksustamine. “Soovides olla progressiivne ja demokraatlik riik, tuleks välistada George Orwelli Loomade farmi olukord, kus kõik ühiskonnaliikmed on võrdsed, aga mõned veelgi võrdsemad,” kommenteeris investoriteliidu juht Jaanika Merilo.

Eesti Ametiühingute Keskliidu esimehe Harri Taliga sõnul on tööandjalt ilma kuludokumentideta ja riigile makse maksmata tasu võrdne ümbrikupalgaga. “Kuigi Riigikogu menetluses olevas eelnõus seda mõistet ei kasutata, on lihtsal inimesel väga raske mõista, mille poolest erineb kavandatav kuluhüvitis seadustatud ümbrikupalgast.”