Kas on mingit vahet, kui sõlmin kindlustuslepingu läbi reisibüroo, kust soetasin puhkuse või peaksin seda tegema ise ja otse?

Vastus:

Salva koduleheküljelt kindlustuslepingut sõlmides on see 15% odavam.

Kas inimene saab end reisikindlustusega kaitsta ka juhul, kui ta reisib Eesti siseselt?

Vastus:


Eesti kodanikele Salva Eestis kehtivat kindlustust paraku ei paku,meie kindlustus on kehtiv vaid välismaal viibides. Eestis kehtivat tervisekindlustust pakume vaid välisriigi kodanikele.

Kas rasedate puhul kehtib reisikindlustust sõlmides eri tingimused?

Vastus:

Rasedusega seotud kulutused on Salva reisikindlkustuse üldtingimuste järgi välistatud, v.a. juhud, kui lapseootel naisega juhtub õnnetus (avarii, kukkumine jne), samuti on alati kaetud ootamatute eluohtlike seisundite tekkimise korral nende ravikulud (näiteks emakaväline rasedus). Muudel juhtudel reisib rase naine omal riskill.

Kui reisin paariks päevaks lähiriikidesse tööreisile, kas ka siis tasuks teha reisikindlustus?

Vastus:

Meie soovitame võtta kindlustus ka juhuks, kui inimene viibib välisriigis vaid ühe päeva.

Mis on keskmine hüvitamise protsent kindlustatute puhul? Ehk kui tõenäoliselt kindlustatutega midagi juhtub?

Vastus:


Reisikindlustuse (tervise-, tõrke ja pagasikindlustus) kahjujuhtumitest kuulub enamus hüvitamisele. Kindlustushüvitise maksmisest keeldumise saab kaduvväike protsent kindlustatuid ja selleks peab olema väga mõjuv põhjus.

Millises riigis juhtub kõige rohkem hüvitamist vajavaid juhtumeid?

Vastus:


Kõige rohkem kindlustusjuhtumeid toimub inimestega Egiptuses, Türgis, Kreekas, Tais – peamine põhjus arstile pöördumiseks on nn.turisti kõhuviirus ehk seedehäired. Väga palju kahjujuhtumeid leiab aset suusahooajal suusakuurortides – Prantsusmaal, Austrias, Šveitsis, Itaalias.

Kui palju aega enne reisi algust peaks kindlustuse sõlmima?

Vastus:
Juhul, kui inimene soovib sõlmida vaid tervsekindlustuse lepingut, võib seda teha kasvõi vahetult enne reisi algust, st. samal päeval. Kui soovitakse kindlustada ära ka reisipakett ning lisaks sellele näiteks võtta ka lisariske streigi või looduskatastroofide katteks, tuleks kindlustus teha koos reisipaketi või lennupiletite eest tasumisega. Vahetult enne reisi on võimalik kindlustust mugavalt ja kiirelt sõlmida arvuti või nutitelefoni abil www.salva24.ee keskkonnas. Samuti on soovi korral võimalus kindlustus osta Salva kindlustusautomaadist, mis on Tallinnas üleval näiteks Lennujaamas või Järve Keskuses.

Millised on Salva reisikindlustuse omavastutused?

Vastus:
Erinevalt mõnedest teistest kindlustusseltsidest, puuduvad Salva reisikindlustuses omavastutused. Seega on mõistlik enne lepingu sõlmimist kaaluda erinevaid pakkumisi ja võimalusi.

Kui kiirelt toimub Salvas kahjude hüvitamise protseduur, kui kiirelt hüvitised välja makstakse?

Vastus:
Kindlustustingimuste järgi on kahjukäsitluseks ette nähtud kuni 2 nädalat pärast kõikide vajalike dokumentide laekumist. Tavaliselt see nõnda kaua aega ei võta ning kompensatsioon laekub Salva poolt arvele 3-4 päeva jooksul pärast avalduse esitamist.

Mille poolest erineb eraldi ostetav reisikindlustus ettevõtte krediitkaardiga kaasas olevast kindlustusest?

Vastus:
Selleks tuleks võrrelda konkreetset krediitkaardi kindlustuse ja meie reisikindlustuse üldtingimusi. Tavaliselt erinevad kindlustused nüanssides – kindlustusummad on erinevad, samuti mõnevõrra ka kindlustusvälistused.

Millistel juhtudel võib kindlustusfirma keelduda reisikindlustuse s.h ainult tervisekindlustuse sõlmimisest puhtalt rannapuhkuse ajaks Aasias?

Vastus:
Kindlustusselts ei näe põhjuseid keelduda tavalise rannapuhkuse ajaks tervisekindustuse sõlmimiseks, v.a. juhud, kui puhkusega kaasneb ekstreemspordi harrastamine. Samuti võib olla keeldumise põhjuseks tervisekindlustuse sõlmimisel raske kroonilise haiguse põdemine.

Kas Tourestil ka mingid sooduspakkumised tulevad?

Vastus:
Pakume Tourestil kõiki oma reisikindlustuse võimalusi, mis on meie messiboksis 15-protsendise soodustusega. Samuti on pakkumisel aastased spetsiaalhindadega reisikindlustuslepingud, mida saab valida erinevate sihtregioonide alusel. Salva messiboks asub Touresti C-hallis, peauksest sisenedes kõige parempoolses vahekäigus – kutsume kõiki reisihuvilisi läbi astuma!

Mis on salva24 keskkond, kas seal lepingu sõlmimiseks tuleb ennast kuidagi identida või mis on selle loogika?

Vastus:
www.salva24.ee on e-keskkond, mille kaudu saab kiiresti ja mugavalt osta kindlustust. See võimaldab eelnevalt ka rahulikult hindu võrrelda ja endale sobivaim lahendus leida. Kuna tihti jäetakse kindlustuse sõlmimine viimasele minutile, annab see ka võimaluse kasvõi viimasel minutil enne reisi vajalik kindlustus endale soetada. Kindlustuse sõlmimiseks ei pea ennast eraldi kuskil registreerima ega ID-kaardiga sisse logima. Kindlustuse eest saab keskkonnas kohe maksta erinevate pangalinkide kaudu ning kindlustus ongi olemas. Keskkonna jaoks on loodud ka erinevad rakendused nii nutitelefonidele, tahvelarvutitele kui tavaarvutitele vastavalt kasutaja soovidele ja võimalustele.

Kas suusapuhkuse jaoks on vaja eraldi kindlustuskaitse osta?

Vastus:
Kui minnakse suusapuhkusele, siis oleks vaja sõlmida lisakaitse. Sel juhul on kaetud suusatamise käigus tekkinud traumade ja vigastuste ravikulud. Eestimaalaste seas populaarsetes suusapiirkondades nagu Prantsusmaal, Austrias ja Itaalias on arstiabi reeglina kallis, seega oleks mõistlik kindlustuskaitse peale mõelda.

Kui plaanin reisida väikeste lastega, siis kas peaksin sõlmima nende jaoks eraldi reisikindlustuse?

Vastus:
Nii nagu täiskasvanute puhul, tuleks reisile minnes ka lastele kindlustus sõlmida. Eriti juba põhjusel, et tavapäraselt kipub just lastega reisil ette tulema erinevaid viperusi, haigestumisi või traumasid. Seega tuleks laste kindlustamisega arvestada juba reisi planeerides ning erinevaid kindlustusvõimalusi kaaludes.

Kas Salva mingit soodsat perepaketti ka pakub, nt kui tahan kuuks ajaks perega Hispaaniasse sõita?

Vastus:
Eraldi pakette lastele või peredele meil välja töötatud ei ole. Meie konsultandid aitavad vajadusel leida sobivaima kindlustuslahenduse arvestades konkreetset reisi sihti ja eripära.

Kas lemmiklooma kindlustus kehtib ka välismaal (sülekoer)?

Vastus:
Lemmikloomi Salva reisikindlustuse alusel ei kindlustata.

Kas on tõsi, et Salva ei kompenseeri hoolimata tervisekindlustuse olemasolust, reisil olles tekkinud allergilise reaktsiooni tõttu arsti poole pöördumisele tehtud kulutusi. Allergik ei ole ja sellist diagnoosi ka pandud ei ole. Harjumatus kliimas ja looduses võib ette tulla erinevaid allergilisi reaktsioone, mille olemasolust inimene teadlik ei olegi.

Vastus:
Allergilised reaktsioonid on üldreeglina alati ootamatult tekkinud ning kuuluvad hüvitamisele. Senise praktika kohaselt on Salva ka siiani kõik allergiliste reaktsioonidega seotud ravikulud hüvitanud. Reisikindlustuses tuleb haruharva ette situatsioone, kus kindlustus keeldub kulude hüvitamisest.

Kui mul juhtub õnnetus ning arveldamise võimalus puudub ja pean ühendust võtma kindlustusega, kas sellisel juhul kompenseeritakse mulle ka sidekulud? 

Vastus:
Kahjujuhtumiga seotud telefonikõnede maksumus kompenseeritakse kuni 32 euroni. Selleks tuleb esitada Salvale telefonikõnede eristus ja täita vastav kahjuavaldus.

Plaanin reisida märtsis kolmeks kuuks USA'sse, millise reisikindlustuse soovitate mul endale teha?

Vastus:
Soovitame alati väljaspoole Euroopat reisivatele inimestele valida kõrgema kattega tervisekindlustus – Salval on see 70 000 eurot, sest USA-s on ravikulud äärmisellt kõrged. Juhul, kui reisite ka riigisiseselt, soovitame sõlmida ka reisitõrkeleping. Selle kattesumma tuleks valida võimalikult ligilähedane Teie poolt ostetud piletite maksumusele. Hea oleks kindlustada ära ka reisipagas, seda eriti juhul, kui Teie reis ei piirdu vaid punktist A punkti B sõitmisega. Kaaluda võiks ka looduskatastroofi lisariski, et ootamatute loodusnähtuste tekkimise korral ei tekiks probleeme lisakulutuste näol uute sõidupiletite muretsemisks.

Kas EL riikides reisides on vaja lisaks tervisekaardile osta kindlustus?

Vastus:
Kindlustus katab kindlustujuhtumi korral kõik raviga seotud kulutused alates transpordist haiglasse, ravimitest, haiglaravist kuni kojusõidupiletiteni. EL asendussertifikaat katab riikliku süsteemi raviasutustes vaid otsese teenuse maksumuse. Visisiiditasu tuleb sel juhul inimesel alati ise tasuda, samuti eelpoolmainitud kulutused. Meeles tuleb pidada ka seda, et EL ravikaart kehtib vaid riikliku süsteemi raviasutustes, kuid näiteks paljudes piirkondades nagu Itaalia, Kreeka ja Lõuna-Prantsusmaa domineerib erameditsiin. Sel juhul on kindlustuse sõlmimine vältimatu, sest kulud õnnetusjuhtumi korral võivad osutuda väga kalliks. 

Kui kõik seltsid pakuvad samu tingimusi, mis vahet on, kelle juures sõlmida leping?

Vastus:
Kindlustus tuleb valida ja sõlmida siiski oma reisi eesmärgist lähtuvalt ning kõik võimalikud riskid läbi kaaluda. Seltsid pakuvad üldjoontes küll sama tüüpi kindlustuskatet, kuid tingimused ja lisariskide juurdeostmise võimalused on erinevad. Näiteks Salva näitel saate valida lisaks reisitõrke lisariski, mis katab põhjendatud lisakulud majutusele ja sõidupiletitele juhul, kui lennuettevõte muudab regulaarlendude lennuplaani pärast piletite väljaostmist, samuti transpordi vahendi ülebroneerimisest ja lennukite ummikust lennuväljal tekkinud lisakulud. Antud lisarisk hõlmab ka kaitset teatrietenduse, kontserdi või messi ärajäämise vastu. Samuti saame klientidele pakkuda reisitõrke looduskatastroofi lisariski, mis katab looduskatastroofidest (näiteks maavärin, maalihe, vulkaanipurse, orkaan, tsunaami, üleujutus), epideemiast või keskkonna saastatusest põhjustatud reisitõrke kahjud. Eestis unikaalse lisariskina võimaldab kindlustus katta transpordiettevõtte streigist, maksejõuetusest või pankrotist tingitud kahju. Seega lisaks terviseriskide kindlustamisele on tihti mõistlik ja vajalik osta juurde ka erinevaid lisariske. 

Kui lennufirma läheb pankrotti, aga mul on piletid juba kevadeks ostetud, kas saan kindlustusest raha tagasi?

Vastus:
Salva pakub Eestis unikaalse lisariskina võimalust katta transpordiettevõtte streigist, maksejõuetusest või pankrotist tingitud kahju, kuid sel juhul tuleb kindlustusleping sõlmida ka kohe reisipaketi eest tasudes.  Kui reisipaketti ostes on sõlmitud lisakaitsena ka turismiettevõtte pankroti või maksejõuetuse risk, siis loomulikult kompenseerib kindlustus reisikulud. 

Mis riikides kõige rohkem jamasid juhtub?

Vastus:
Kõige enam pöörduvad inimesed arsti poole seedehäirete tõttu, seda eriti soojemates piirkondades nagu eestlaste armastatud soojamaareisidel Egiptuses, Türgis, Hispaanias. Ka suusapuhkuste ajal esineb palju traumasid piirkondades, kus arstiabi on reeglina väga kallis – Austria, Itaalia, Prantsusmaa. 

Kuhu ma pöörduma pean, kui reisil haigeks jään?
Esimene ja kõige tähtsam on kohe välja uurida lähim ja sobivaim raviasutus. Kui see ebaõnnestub kas keelebarjääri tõttu või muudel põhjustel, on mõistlik alati kindustusega ühendust võtta, mille esindajad juhatavad lähima ja parima raviasutuseni ning annavad nõu ka teistes võimalikes küsimustes. Juhul, kui sündmus toimub nädalavahetusel või öötundidel, saab pöörduda esmaabi koordinaatori poole, kelle telefoninumbrid on ära toodud poliisil. Salval vastab ööpäevaringselt telefonile esmaabi koordinaator, kes kõikvõimalike küsimustega abistab. 

Kas õnnetuse korral saan kulud alles pärast tagasi või maksab kindlustus otse haiglale, arstile?

Vastus:
Kõige lihtsam moodus on tasuda võimaluse korral raviarved ise. Eestisse tagasi tulles saate kahjuavalduse ära täita ning kindlustus kompenseerib makstud summad. Kui arveldamise võimalus puudub, siis peaks kõigepealt ühendust võtma kindlustuse või esmaabi koordinaatoriga, siis saadab kindlustusselt ise arstile garantiikirja raviarvete tasumise kohta ning inimene ise enam arveldama ei pea. Kõige olulisem on alati kindlustusseltsi õigeaegselt/koheselt  õnnetusest või haigestumisest informeerida. Õigeaegne teavitamine kergendab kahjujuhtumi käsitlemist ja kulude hüvitamist.

Palju reisikindlustus maksab?

Vastus:
Hind sõltub reisi sihist, kestusest, kindlustussummast ning valitud lisariskidest. Mõistlik on erinevaid pakkumisi võrrelda ning vajadusel konsultantidega nõu pidada. Üldjuhul on ka e-kanalites sõlmitud lepingud soodsamad. Näiteks meie e-teeninduskeskkonnas on reisikindlustuse sõlmimine tavahinnast 15% soodsam. 

Mis juhtudel kompenseeritakse lennu või reisi ärajäämine?

Vastus:
Reisitõrkekindlustus pakub võimaluse osta lisariske näiteks lennuaegade muutmise, reisi ärajäämise, reisi eesmärgiks olnud ürituse ärajäämise, looduskatastroofi, transpordiettevõtete töökatkestuste või pankrottide vastu jms. Oluline, et lisariske valides tuleb kindlustus sõlmida juba koos reisipaketi ja piletite eest tasumisega. Näiteks ei käivitu reisi ärajäämise kindlustuskaitse kohe, vaid neljandal päeval peale lepingu sõlmimist. Seega, kui reis algab ülehhomme ja täna sõlmida leping, ei jõua käivituda reisi ärajäämise kindlustskaitse. Kui kindlustuskaitse on olemas, siis kulud ka kompenseeritakse.

Jaga
Kommentaarid