Tendentsina saab öelda, et viimastel aastatel on jõulist tagasitulemist tegemas puiduga kütmine, seda eeskätt kõrgesti automatiseeritud puugaaskateldega, samuti on populaarsed soojuspumpade tehnoloogiad. Vähenenud on gaasikütte populaarsus ja praktiliselt on kadunud õliküte.

"Riskialtimad inimesed aga võiksid ka kaaluda ühte huvitavamat perspektiivi, mis kõlab selliselt - kas elektrituru avanedes 2013. aastal, mil päevase elektrienergia hind ilmselt paratamatult tõuseb, langeb öise elektrienergia hind äkki tasemele, mis õigustab küttesüsteemi, kus öine elektrienergia kütab üles küttevee paagi, mis siis ringleb päevasel ajal maja radiaatorites ja/või põrandaküttes? Sellise süsteemi rajamine on soodne ja seda on võimalik hiljem ka täiendada, kuid samas eeldab see elektrihinna arnegute osas ennustamist, mis on paraku väga tänamatu töö," rääkis Grigorjev.

Küttelahenduse valikul tuleb tema sõnul lähtuda sellest, mida köetakse. Olulised on nii pinna suurus kui otstarve - väikese eramu puhul pole väga mõistlik investeerida kõrgtehnoloogiasse, kuna tasuvusaeg kujuneb pikaks. Samuti on oluline, et inimene kaaluks enda jaoks läbi oma elustilist lähtuvad aspektid - näiteks meeldib osadele puiduga ahju või katelt kütta, teised seda aga mingil juhul teha ei soovi.

"Samas kui inimene teeb investeeringu pigem oma maailmavaatelisest tegurist lähtuvalt ja soovib olla keskkonnateadlik ning innovatiivne, siis ei pruugi pikk tasuvaeg ka väikse hoone puhul investeeringut ära jätta," tõi ta välja, märkides, et panustada tuleks ka soojustusse ja ventilatsiooni. Keerukama süsteemi puhul ei tasu unustada automaatikat.

Grigorjev ei osanud välja tuua, kui oluliseks peab eestlane energiasäästu, kuid kallinevad küttehinnad muudavad selle tema sõnul olulisemaks.

"Arvan, et tulevikus on soojusenergia mõõtur igas kodus sama tähtis kui elektriarvesti ja veemõõtja. Kindel on see, et energia odavamaks ei lähe 5-10 aasta jooksul ja seetõttu muutub kütteseadme ja lahenduse valik aina olulisemaks ja komplitseeritumaks ning soovitused konkreetse seadme ostmiseks ilma tausta teadmata ei ole korrektsed," ütles Grigorjev.