Kukkumine ei ole olnud järsk, jäädes kuus enamasti ühe kuni kahe protsendi piiresse.

Märtsi lõpuks oli keskmine küttepuidu hind 25,5 eurot/tm, mis on aasta taguse ajaga ainult 2,3 protsenti ja eelnenud kvartaliga võrreldes neli protsenti vähem.

Riigimetsast müüdava küttepuidu hind on aasta taguse ajaga vähenenud umbes kolm protsenti, kuid kolme kuu taguse ajaga võrreldes on kukkumine olnud siiski suurem (ligi 8%).

Veebruari lõpus maksis küttepuit metsas tee ääres 22,09 eurot/tm. Elanikule koju tooduna (lõpplaohinnana) maksab tihumeeter lehtpuukütet aga kuni 38,74 eurot/tm, mis on umbes 15 protsenti vähem kui eelmisel aastal.

TNS Emori hinnastatistika järgi maksis märtsis tihumeeter küttepuitu koos käibemaksuga 27,65 eurot, mis on aasta taguse ajaga võrreldes 6,7 protsenti, kolme kuu taguse ajaga võrreldes 9,5 protsenti ja kuu taguse ajaga võrreldes 3,1 protsenti vähem.

Erinevalt 3 m küttepuidust on halgude hinnad aasta taguse ajaga võrreldes kasvanud. Kuivadel lepahalgudel on hind talvekuudel natuke kõikunud, kuid ei ole kõrgest 50 eurot/rm allapoole langenud. Aasta taguse ajaga võrreldes on kasv aga olnud enam kui viiendik (22,4%). Märtsi lõpuks maksis ruumimeeter kuivi lepahalge keskmiselt 50,17 eurot (sisaldab käibemaksu).

Ka märgade halgude hinnad on aasta taguse ajaga võrreldes plussis (7,3%), kuid viimastel kuudel on nad eelmise aasta oktoobri tipphinnast kõvasti alla tulnud. Nii on hind kvartali taguse ajaga odavnenud enam kui 7 protsenti ja möödunud kuuga enam kui viis protsenti, jäädes pidama 34,6 eurol ruumimeetri eest (sisaldab käibemaksu).

Eelmise aasta sama ajaga võrreldes on tõusnud hakkpuidu ja saepuru hinnad vastavalt 12,2 protsenti ja 18,6 protsenti. Kvartali taguse ajaga võrreldes on hinnad aga ligi kolm protsenti langenud ning eelmise kuuga võrreldes jäänud samale tasemele.

Saepuru turg on viimasel ajal pingestunud, kuna Stora Enso poolt Imaveresse rajatud graanulitehas on kogu saepuru, mis varem läks Graanul Investile, ise ära tarbinud. Üks 40 000tonnise aastamahuga tehas on kinni pandud, teine tehas toodab nii premium- kui ka tööstusgraanulit vastavalt tooraine kättesaadavusele. Nii peaks saepuru defitsiit tõstma nõudlust ümarpuidu järele.