Kaebuse kohaselt ei ole osaühing Fix Com maksnud mitteresidendist Tina Turnerile esinemistasu, vaid on tasunud kokku ligi 16 mln krooni kontserdi produktsioonitasu, mille pealt pole tulumaksu ette nähtud. Laubre firmat kohtus esindanud advokaat Tarvo Lindma väitel pole millegagi tõendatud, et produktsioonitasu oleks sisaldanud ka esinemistasu artistile. “Artist esineb tasu saamata, kuid reklaamib end kontsertide kaudu, mis toob kaasa plaatide läbimüügi kasvu, mille arvel artist saabki oma peamise sissetuleku,” seisab kaebuses. Lindma väitel ostis Fix Com Turneri kontserti korraldanud firmaga Private Dancer sõlmitud lepingu alusel teatud õigusi, seal hulgas ka õiguse artisti nime ja pilti kasutada.

Maksuametit kohtus esindanud riigi maksuameti jurist Maret Ambur ütles, et kuigi pole tõendatud, et maailmakuulus artist Tallinnas esinemise eest tasu ei saanud, pole sel ka antud kohtuasja seisukohalt mingi tähtsust. “Tähtis on, et raha maksti tema esinemise eest,” lausus ta. Turneri kontserdi eest said tasu kaks välisriigis registreeritud äriühingut: üks neist ligi 11 miljonit krooni esinemise eest ja teine 5 miljonit krooni lavatehnika rendi eest. Tulumaksuseaduse kohaselt tuleb mitteresidendile tehtud väljamaksete ja mitteresidendile Eestis osutatud teenuste eest tasuda 15 protsenti tulumaksu, mis antud juhul moodustab koos intressidega kokku üle 2,9 miljoni krooni.

Amburi sõnul püüab Laubre tulumaksu tasumisest kõrvale hiilida kummaliste võtetega. “Ka advokaat ei osanud kohtus selgitada, mis see produktsioonitasu õieti on,” rääkis ta. Maksuameti juristi sõnul üritab Laubre makse mitte maksta, moodustades iga ürituse korraldamiseks uue osaühingu, kuid seni on maksuamet kõik tema vastu suunatud kohtuasjad võitnud. Kuna mõned Laubre firmad on kohtuotsuse ajaks juba pankrotis või tegevuse lõpetanud, kaalub maksuamet nüüd võimalust esitada nõuded juhatuse liikmete vastu. Kokku võib Laubrega seotud firmade maksuvõlg Amburi sõnul ulatuda tublisti üle kümne miljoni krooni.

Mitu kohtuasja on Laubre firmad kaotanud ka Eesti Autorite Ühingule. Ainuüksi Turneri, Eros Ramazotti, Scorpionsi ja A-Ha kontsertide ning Firenighti festivali korraldamisega seoses on kohus välja mõistnud 1 387 428 krooni autoritasu. Eesti Autorite Ühingu juht Kalev Rattus ütles, et Laubre üritab autoritasu maksmisest iga hinna eest hoiduda, peites end eri firmade taha. Laubret esindav advokaat Tarvo Lindma leidis, et autorite ühing määrab oma monopoolset seisundit kasutades põhjendamatult suuri autoritasusid. “Küsimus pole selles, et Laubre ei tahaks üldse maksta, aga need tasud on lihtsalt liiga kõrged,” selgitas ta.

Kõnealuse halduskohtu otsuse lubas Lindma kindlasti edasi kaevata.