Ettevõtte juhatuse esimehe Hannes Saarpuu sõnul julgustab ettevõtte tänane hea majanduslik tervis vaatama tulevikku ja tegema investeeringuid nii bussiteenuse edendamiseks kui ka uude valdkonda ehk raudteeärisse sisenemiseks. Hinnanguliselt planeerib Lux Express Grupp lähiaastatel investeerida tooteuuendustesse üle 20 miljoni euro, teatas Lux Express Grupp.

„Oleme sõlminud lepingud kogumahus ligi 4 miljonit eurot, et soetada juba käesoleval aastal 10 uue kontseptsiooniga bussi. Uutes bussides on igal reisijal individuaalne puuteekraaniga meediasüsteem ning bussi tagumises osas on reisijatel veelgi rohkem jalaruumi, kuna istmete paigutus on diagonaalselt suunatud vahekäigu poole.

Samuti täieneb meie sihtkohtade ring – peagi hakkavad Lux Expressi bussid sõitma ka Berliini ja Minski. Sügisel plaanime aga jõuliselt siseneda Helsingi ja Peterburi vahelisele turule, kus näeme oma Lux Express bussidega väga perspektiivseid võimalusi konkureerida meie arvates ebamõistlikult kalli rongitootega,“ loetles Saarpuu eesseisvaid uuendusi.

Tema sõnul näitab aasta-aastalt kasvav reisijate arv Tallinna ja Peterburi bussiliinil, et ainuüksi bussitoodete arendamisega ei ole enam võimalik rahuldada üha suurenevat nõudlust kvaliteetse transpordiühenduse järele sellel marsruudil.

„Et Tallinn võiks edaspidi Peterburi turismiturul konkureerida hetkel liidrikohal oleva Helsingiga, peame mitmekesistama ja laiendama transpordivõimalusi kahe linna vahel. Siinkohal oleme seadnud endale eesmärgi tuua liinile kaasaegne ja mugav rong,“ tõdes Saarpuu.

„Eesti vajab kaasaegseid rahvusvahelisi transpordilahendusi, sealhulgas rongi. Küsimus on selles, et kuidas neid lahendusi majanduslikult mõistlikel tingimustel luua ja kui palju peaks siin osalema riik.

Peterburi osas näeme, et turu kasv, meie ettevõtte tugev positsioon Venemaal ja võimalus kombineerida bussi- ja rongitoode üheks logistiliseks tervikuks loovad vajalikud eeldused sellise projekti realiseerimiseks kommertstingimustel,“ ütles ta.

„Samas tahaksime rõhutada, et Tallinn – Peterburi rongiühenduse projekt, mille investeeringute maht on kümnetes miljonites eurodes ja tasuvusaeg 15 aastat, eeldab realiseerumiseks lisaks reisijanõudlusele ka selget poliitilist toetust nii Eestis kui Venemaal,“ sõnas Saarpuu.

Hangitavate rongide olulisteks mugavusfaktoriteks on luksuslik ja eristuv sisedisain, kupeesid eraldavad ja mürataset summutavad vaheuksed, lisapagasiruum kupeedes, ligipääsetavus ratastooli ja lapsevankriga, 3 tualetti, millest üks on ratastooliga ligipääsetav, rattahoid, kohvik, individuaalne meediasüsteem ja internetiühendus.