Mahetooted on vabad pärilikult muundatud organismidest (GMO-dest) ning kunstlikest värv-, maitse- ja säilitusainetest. Kui tavatooteis on toiduomaduste muutmiseks lubatud kasutada ligi 600 erinevat lisaainet, millest näiteks sünteetilised toiduvärvid ning säilimisaega pikendavad e-ained võivad mitmete uurimuste kohaselt põhjustada immuun- ja närvisüsteemi häireid ning nt laste hüperaktiivsust, siis mahetooteile on töötlemise käigus lubatud lisada vaid mõnikümmend looduslikul baasil põhinevat ühendit.

Katsed on näidanud, et valikuvõimalusel eelistavad nii loomad kui ka inimesed mahetoitu. Lindude ja rottide puhul on avaldunud mahetoidu tarbimisel kiirem kasv ja areng, parem tervis ning kõrgem viljakus. Haiglates läbiviidud uurimused on näidanud mahetoidu sööjate kiiremat paranemist ning sperma elujõu tõusu. Eakate nunnade toitmisel mahesöögiga normaliseerus nende vererõhk, paranes üldseisund ja süvenes heaolutunne.

Mahetoidu tarbimine aitab säästa loodust, sest mahepõllumajandus ei koorma keskkonda sünteetiliste väetiste ega taimekaitsevahenditega. Samuti soodustab mahetootmine põllumajandusmaade looduslikku mitmekesisust. Eelistades Eestimaal toodetud mahetoitu, toetatakse ka kohalikku maaelu.

Allikas: Eesti Mahepõllumajanduse Sihtasutus