14.10.2011, 11:41
Mahetootja: iga lusikatäis sõnnikut läheb mahekasvatuseks
FOTO:
Mätiku talu peremees, mahetootja Aivar Pikkmets ütles uue mahemärgise “Hea märgiga kaup. Öko” esitluses restoran Leib, et mahepõllumees ei ole ammu enam mees, kes võtab hargiga sõnnikut ühest nurgast ja viskab teise.
"Sedasi ei kasvatata enam ammu mahetoitu, meil on ikka kõrgtehnoloogiline ja mehhaniseeritud tootmine," sõnas Pikkmets.
"Sõnnikutki pole meil üle, iga lusikatäis sõnnikut läheb mahekasvatuseks põllule. Täna on aga suurim mure selles, et mahetootjaid on, kuid pole mahetöötlejaid. Meil on liha, muna, piim ja viljad, kuid nüüd on tarvis sealt edasi areneda," sõnas talupidaja, kes järgmise sammuna ka oma talus näeb töötlemist.