“Uute maksude kehtestamine praegu on väga halb plaan,” ütles Reformierakonna fraktsiooni esimees Keit Pentus.

Reformierakonna aseesimehe Jürgen Ligi hinnangul peaks kõigepealt üle vaatama riigil juba olevad kohustused, mis takistavad koalitsioonilepingu prioriteetide elluviimist. Reformierakonna jaoks on üks sellistest tulumaksu alandamine. Peaminister Andrus Ansip kinnitas reedesele kabinetiistungile minnes, et ta ei toeta tulumaksumäära alandamise peatamist.

Sotsiaaldemokraadid eesotsas Padariga on aga seda meelt, et tulumaksureform tuleks külmutada. “Eks Reformierakond peab oma laulu laulma. Igal lapsel oma laul. Piltlikult öeldes Vene maksukoormusega me Skandinaavia heaolu ei saavuta,” ütles Padar uudistesaatele “Reporter”, kommenteerides Reformierakonna vastuseisu uute maksude kehtestamisele ja tulumaksu külmutamisele.

Põllumajandusminister ning eelarvestrateegia kärbetega tegeleva töörühma liige Helir-Valdor Seeder rõhutas, et arvestades meie riigi väiksust ja kiirelt toimunud muudatusi pole väljakujunemata majandusega Eestit vana Euroopaga päris adekvaatne võrrelda ning ei tasu sealt üks-ühele mudelit üle võtta. “Tuleb vaadata, milline on meie maksude ja majanduse struktuur, ja sellest õigeid järeldusi teha,” märkis Seeder.