Marjaveini tootmine kidub ja vahetab suunda
Teder ütles, et hiljuti otsustas villimise lõpetada ka AS Karme, kes tõi Eesti turule toodetavate marjaveinide villimise üle Valtu Veini tehasesse.
“Marjaveinidel on viinamarjaveiniga konkureerida suhteliselt mõttetu,” leidis Teder. “Käsitööd ja tohutut mehhaniseeritust ikka võrrelda ei saa.”
“Vaadake, veini saab teha ainult ühest algmaterjalist ja see on värske viimamarjamahl,” rääkis alkohoolsete jookide hulgimüüja ASi Grape veinikonsultant Andre Peremees. “See on solk,” vastas ta pikemalt mõtlemata küsimusele, kuidas tuleks nimetada Eestis toodetavaid puuvilja- ja marjaveine. Peremehe sõnul puudub kohalikel veinidel tarbijaskond. “Täna puudutasime Haapsalu Tarbijaühistus seda teemat,” märkis ta. “Vanasti joodi igasugust soppa, sest muud polnud. Soovitasin neil veini asemel tellida Säästu Kanget.”