Maxima Eesti OÜ tegevdirektori Vaidotas Pacesa sõnul on tarbimisaktiivsus püsinud viimastel kuudel selgelt tõusutrendis, mis julgustab Maximat Eestis investeerima nii kaupluste avamisse kui töökohtade loomisse.

„Tänavu on plaanis avada kokku kümmekond kauplust ja luua 600 uut töökohta,“ rääkis Pacesa. „Juba suvel on plaanis avada kauplused Rakveres, Kohtla-Järvel, Märjamaal ja Räpinas. Sügisel avame lõpuks ka oma esimese Maxima XX supermarketi Tallinnas.“

Kuigi müügimahtude kasvu mõjutavad kiiresti suurenenud kodu-, auto- ja toidukulud, on alates märtsist klientide ostukärudes kaupu rohkem kui mullu samal ajal.

„Kõrge inflatsioon sunnib kliente endiselt eelistama kampaaniahindadega tooteid ning odavam hinnatase on aidanud Maxima käivet tänavu jõudsalt kasvatada,“ märkis Pacesa.

Mustamäel Tammsaare tee 133 avatav kauplus on viiekümne kuues Maxima kauplus Eestis. Uue kaupluse kogupind on ligi 900 ruutmeetrit ja müügisaali suuruseks 600 ruutmeetrit. Kaupluses on korraga müügil ligi 6000 erinevat toodet. Poes hakkab töötama 42 inimest.