“Arvasime, et tuleb kõva pakkumine, aga tegelikult on meie kuulutustele reageeritud kaunis loiult,” tõdes omaaegne tuntud metsaärimees, eraisiku suure pankroti läbi teinud Mart Erik. Erik tegutseb kinnisvaraportaali
kaudu, mis on üks paarist huvilisest, kes on pärast tormi kuulutanud, et ostab tormimurdu ja tormikahjustatud metsaga kinnistuid. Teine selline on Valgamaal Tõrvas tegutsev metsafirma OÜ Erwes Timber.

Eriku sõnul lähtusid nad taktikast, et väikemetsaomanikud, kes on aastaid kaalunud, kas müüa metsa või mitte, teevad nüüd äkki, oma murtud metsa nähes, kiire müügiotsuse. “Ilmselt pole aga enamik kaugemal elavatest erametsaomanikest veel oma metsa jõudnudki ega kahjusid näinud,” põhjendas Erik vähest reageeringut kuulutustele.

Eriku kinnitusel on ta käinud paaris kohas siiski olukorraga tutvumas, kuid ühtki lepingut ta sõlminud pole. OÜ Erwes Timber puiduspetsialist Leho Möldre ütles, et päevas tuleb paar-kolm tormimurru pakkumist, kuid seda on ilmselgelt vähem, kui nad kuulutust pannes eeldasid. “Näiteks helistas inimene, et torm on elamukrundi äärsest kuusehekist puid murdnud.”

Möldre kinnitusel on Erwes Timber sõlminud siiski juba paar tormimurruga seotud tehingut. “Meile on müüdud raieõigust,” lisas Möldre.