Vaevalt on Eestimaal inimest, kes poleks näinud meedias fotosid metsa alla, maantee äärde või mõnele tühjale maatükile maha poetatud värvipotsikutest, välja visatud vanast mööblist ja oma päevad ära elanud telekatest ning arvutikorpustest. Paljud meist on neid pilte näinud ka oma silmaga ja ehk on selline illegaalne prühihunnik tekkinud lausa kellegi kodu vahetusse lähedusse.

Kui selline kraam remondi käigus tekib, mida sellega siis pihta hakata  või kuhu toimetada?

Ragn-Sells annab küsimusele vastuse.

Värvid
Lahusti baasil värve ja pintslite puhastamiseks kasutatud lahustite jääke ei tohi kallata kanalisatsiooni. Kogu need eraldi kokku ja vii jäätmejaama.

Eterniit
Eestis on veel suurel hulgal eterniitkatuseid, mida nüüd uuemate katete vastu välja vahetatakse. Vanad eterniidid sisaldavad tihti asbesti, mis on ohuks nii inimeste tervisele kui ka keskkonnale. Eterniit tuleb eraldi koguda ehk seda ei tohi visata teiste ehitusjäätmetega ühte konteinerisse ega ka olmeprügisse.

Tapeet
Tapeet meenutab oma olemuselt paberit, kuid seda on valmistamise käigus niipalju töödeldud, et see ei sobi taaskasutamiseks. Seetõttu ära pane tapeeti paberi konteinerisse. Tapeedi võib panna olemprügisse, kuid kogu see eelnevalt eraldi prügikottidesse.

Elektroonika
Vanad lambid, pliidid, puhurid, radiaatorid, pesumasinad, elektrividinad saab viia jäätmejaama ja seal tasuta ära anda.

Vana mööbel
Vana mööbli, mis remondi käigus tihti uuega asendatakse, saab samuti viia jäätmejaama. Mitmed omavalitsused korraldavad suurjäätmete kogumisringe, osades omavalitsustes on suurjäätmete äravedu organiseeritud korraldatud jäätmeveo kaudu. Jäätmejaamas tuleb suurjäätmete äraandmise eest maksta mõõdukat tasu.

Kogu ehitusjäätmed Big-Bagi või telli konteiner
Väiksemate ehitustööde tarvis on heaks jäätmete kogumisvahendiks Big-Bag kott, mis mahutab 1m3 ja mille kandevõime on kuni 1250 kg. Big-Bag suur eelis on ka, et sellel ei ole renti seega võib sinna kogu suve jooksul koguda ehitusjäätmeid ja alles siis tellida äraveo.

Big-Bag kotte saab osta aianduskeskusest Hortes ja tööriistarendist Cramo
Kui plaanid suuremat remonti siis telli konteiner.