Kui Luunja kurk maksis 28.90 krooni, siis Hollandist või Hispaaniast pärit kurgi sai erinevatesse kettidesse kuuluvatest kauplustest kätte 16.90-kroonise kilohinnaga.

Puu- ja köögiviljade hulgimüüja Riguali ostuosakonna juhi Annika Tuule sõnul on kurki tänu looduslikele tingimustele lõunapoolsetes maades soodsam toota. Isegi suuremad transpordikulud hoiavad importkurgi hinna, eriti talvel, vägagi konkurentsivõimelisena.

Kodumaise kurgi hind tõuseb talvisel perioodil lakke, kuna elektri- ja gaasikulud, mis kaasnevad kurkide kasvatamisega, suurenevad märgatavalt. Nii võis sel talvel kurki osta ka 60-kroonise kilohinnaga, sest erakordselt külm talv kasvatas tootjate kulusid valgusele ja soojusele.

Tuule sõnul sulab kodumaise kurgi hind ilmade soojenedes, kuna vähenevad tootmiskulud ja turule lisandub järgemööda kodumaiseid kurgimüüjaid.

Eesti kurgi hinda mõjutab ka kurgi hind maalimaturul. "Kui maailmaturul on ületootmine ja väga palju kurki on saadaval, siis Eesti tootjad ei suuda alati kurki paralleelselt väga kõrge hinnaga müüa," ütles Tuul.