Rapla Dairy tasus Estoniale võla piimasaadustes, tasutud võla summa ulatus erinevatest allikatest pärit info põhjal 6–8 miljoni kroonini. Umbes teist samapalju raha on Estonial Rapla Dairyst veel saada.

OÜ Estonia juht Peeter Kibe ütles eelmisel nädalal, et Rapla Dairy võlg Estonia ees on viimasel ajal tõesti vähenenud. Täpseid numbreid ei soovinud Kibe avalikustada.

Põlva Piima juht Aivar Häelm kinnitas, et tema ettevõte on viimaste nädalate jooksul ostnud Estonialt piimatooteid, mille viimane on saanud Rapla Dairylt võla katteks. “Just see, et Estonial on meie kaudu võimalus Rapla Dairyst saadud võid müüa, ongi üheks põhjuseks, miks Estonia on huvitatud koostööst meiega,” lisas Häelm.

Põllumajandusminister Jaanus Marrandi, kelle osalus OÜ Estonia 26 miljoni kroonisest osakapitalist on küll vaid üle 300 000 krooni, ütles, et seostada Yaqub Haydarile kodakondsuse andmist ja võla tasumist Estoniale on kummaline. “Need asjad ei ole omavahel seotud,” ütles Marrandi.

Valitsuskabinet kiitis Haidaryle eriteenete eest Eesti kodakondsuse andmise heaks eelmisel teisipäeval, lõplikult peaks valitsus selle küsimuse otsustama homsel istungil.