“Mobiilsideturul saab olema põnev,” ütles ASi Tele2 Eesti juhatuse esimees Üllar Jaaksoo. “On palju küsimusi, mis peaks saama 2003. aasta jooksul vastuse — kuidas jagatakse UMTSi (mobiilside 3. põlvkonna — toim.) litsentsid, kas tuleb uusi teenusepakkujaid, kas mõni kohalik kaubamärk vahetub. Internetiturul saab olema popim sõna ikka ADSL.”

“Arvan, et algava aasta märksõnadeks on tihenev konkurents, uued võimalused ja teenused, võimalikud uued teenusepakkujad ja turule sisenejad,” ütles ASi Radiolinja Eesti juhatuse esimees Sami Seppänen. “Loodetavasti toob algav aasta selguse ja operaatorite poolt vaadatuna mõistliku lahenduse ka UMTS-litsentside tingimustesse.”

“Järgmise aasta märksõnaks on tihenev konkurents, sest turule tuleb uusi tegijaid — uustulnukaid, aga võib olla ka globaalselt tuntud tegijaid,” ütles Peep Põldsamm, kes toob järgmisel aastal turule uue mobiilsideteenuste pakkuja OÜ Vertelson Haldus. Teenuseid hakatakse pakkuma aga teise, praegu veel saladuses hoitava kaubamärgi all. Äripäeva online-uudiste foorumisse laekus aga kommentaar, et Põldsammi firma hakkab pakkuma teenuseid Säästumobiili kaubamärgi all. Rääkides 2003. aasta prognoosidest, ütles ta, et mobiilside hinnad langevad 15–20%, kuid fikseeritud side odavneb marginaalselt — 5%. “Internetiühenduse hinnad alanevad samuti marginaalselt, kuid sama hinna eest saab suuremat kiirust ning järjest rohkem lisaväärtusteenuseid,” sõnas Põldsamm.

EMT arendus- ja tehnoloogiadirektor Tõnu Grünberg ütles, et mobiilside turul on aasta 2003 märksõnadeks UMTS-litsentsid ja võimalike uute teenusepakkujate tulek. “Uutest teenustest tuleb vana hea SMSi kõrvale MMS ehk võimalus edastada lühisõnumiga lisaks tekstile ka fotosid, muusikat jms,” ütles ta.