Suurema veesisaldusega lehed, näiteks roheline kapsaleht ei kuiva iialgi nii ruttu kui piparmünt. Kassinaeri õied kuivavad ruttu 35 kraadi juures aga samal temperatuuril kuivab saialilleõis hoopis kauem.

Dehüdraatoris kuivatades säilivad toidus sisalduvad vitamiinid ja mineraalid, room, värvus, isegi kuju, kui oled hoolikas taimede paigutamisel ja segamisel, restide õigeaegsel vahetamisel ja kui kasutate õiget temperatuuri.

Temperatuuri valik on tähtsaim

Kui olete temperatuuri valinud veidigi kõrge või pole reste õigel ajal vahetanud või juba valminud toitu mõnelt restilt eemaldanud võib vahel isegi kogemata toitu kõrvetada.

Käsitsi viilutades ei ole alati kõik viilud ühtlased. Õhem viil kuivab kiiremini ja võib pruunistuda (nt tomativiil, eriti kui mõnda maitseainesegu peale puistatud), samas ca 1 cm viil on veel niiske seestpoolt. Kui see niiske viil jääb kuivadega ühte karpi või purki, siis võib tekkida hallitus.

Kuivatatud tooteid peaks mõne aja järel vaatlema ja kontrollima, et hallituse arenemist takistada. Kui on võimalik, siis eemaldada riknenud marjad, puuviljad vm ja ülejäänud üle kuivatada.

Mustikad ja mustsõstar on ühed raskemini kuivatatavad marjad.