Festivalil saab kaubelda aia- ja juurviljaga, aga mitte ainult. Kohale tulevad ka Eesti Maaviljeluse Instituudi teadlased, kes räägivad kartuli kasulikkusest, avatud on eriliste kartulisortide väljapanek, samuti saab uudistada uusi ja vanu rahvaselektsioonisorte, ka Vene, Ukraina, Valgevene sorte. Ja ikka kuluvad aia- ja põllupidajale ära nõuanded kartulikasvatuse, -haiguste, -kahjurite ja -sortide kohta.

Toimuvad mitmed töötoad (klaashelmed, rahvakunst, kartulitrükk, salatid jt), karturlitoitude maistmine.

Päeva meelelahutusosa eest hoolitsevad laulu- ja tantsutrupid, loetakse ka luulet.

Kartulifestival saab hoo sisse Paide Kultuurikeskuses Slaavi Kultuuriühingu eestvedamisel.

Kuidas head kartulit valida?

Kvaliteetne kartul on katsudes kõva ja käes kaaludes raske. Vältige rohekaid mugulaid, sest neis on valguse mõjul moodustunud mürgine, ka kuumtöötlemisel säiliv alkaloid solaniin. Just pinnale pürgivate mugulate päikese eest varjamiseks kaetakse kartulitaimede ümbrus kasvuajal uue mullaga vähemalt üks kord; ka mugulate hilisem säilitamine toimub päikese eest varjatult. Valgus ja soojus panevad kartuli ka idusid välja ajama, selle tagajärjel aga muutub kartul pehmeks ega ole enam maitsev; ka on mõnede asjatundjate kinnitusel suurte idudega kartul juba kergelt mürgine.