Pärnumaa Ettevõtlus- ja Arenduskeskuse juhataja Teet Kursi sõnul on pärnakatel kõik eeldused olla konkurenstsivõimelised ettevõtjad. „Pärnumaalt ja Pärnust on häid näiteid tuua küllaga. Küll aga on selge, et mida ettevõtlikum on ühiskond ja mida küllastunum on turg, siis seda raskem on uute ja läbilöögivõimeliste äriideedega turule tulla. Turule tahavad tulla kümned ja sajad, kuid läbi löövad vähesed. Ega muidu ei öelda, et ettevõtjaks saamine on oma aja ja rahaga riskimine lootuses saada tulu ja suurendada oma vara“.

Nädala suurematest üritustest võib välja tuua kolmapäeval toimuva Pärnumaa Majandusfoorumi, mis keskendub sel aastal väikeettevõtlusele. Seminaril esineb ka sõnavõtuga ettevõtlusminister Liisa Oviir, kes sel päeval jõuab veel Pärnu Koidula Gümnaasiumisse õpilastega kohtuma. Majandusfoorumi juhib Märt Treier ning sõna saavad samuti ettevõtjad ja haridusvaldkonna esindajad.

Oma äri alustavad ettevõtjad on oodatud teisipäeval Nõustamiskohvikusse, kus kohvi kõrvale saab nõu äriideede rahastamisvõimaluste kohta. Neljapäeval kogunevad Mahedikus kohalikud naisettevõtjad ning toimub ühtlasi esmakordne Pärnumaa ettevõtlike noorte inspiratsioonipäev, kuhu on oodatud linna ja maakonna noored ning juba täna on sinna registreerunud üle 360 noore.

Nädala lõpetab tunnustusüritus “Pärnumaaa Aasta Ettevõtted”, kus erinevate kategooriate tublimatele ettevõtetele jagavad auhindu Pärnu linnapea, Pärnu maavanem ning vallavanemad.

Rohkem infot Pärnumaa ettevõtlusnädalal toimuvate ürituste kohta leiab veebilehelt www.eas.ee/ettevotlusnadal.

Jaga
Kommentaarid