Maksu- ja tolliameti kontrolliosakonna juhataja Egon Veermäe vastas parteide varjatud rahastamise teemalisele kommentaaripalvele: “Maksuhalduri ülesanne on kontrollida maksude tasumist ja arvestamist. Erakondade rahastamise kontroll ei ole maksuhalduri pädevuses. Juhul, kui üks ettevõtte kannab teisele ettevõttele üle mingi summa ja selle summa kohta on esitatud arve, kuhu on märgitud teenus ning seda teenust ei saada, maksustatakse summa ülekandja tulumaksuga — tegemist on ettevõtlusega mitteseotud kuluga. Lisaks, kui arvel on märgitud ka käibemaks, puudub ettevõttel käibemaksu mahaarvamise õigus.”

Aripaev.ee küsis maksu- ja tolliametilt, kuidas maksustatakse teenuse eest üle kantud summasid, kui ostetud teenuseid tegelikult ei saada ja on alust arvata, et ettevõtted tegelesid hoopis parteide varjatud rahastamisega.

“Konkreetne ajaleheartikkel ei sisalda sellist informatsiooni, mis viitaks kuriteo tunnustele. Kui prokuratuurile peaks juhtumi kohta laekuma täiendavat informatsiooni, siis ei ole kriminaalmenetluse alustamine välistatud,” kommenteeris parteide varjatud rahastamise teemat prokuratuur.

Rahandusminister Ivari Padar ja justiitsminister Rein Lang parteide rahastamist reedel ei kommenteerinud, kuna üks neist viibis Washingtonis IMFi ja Maailmapanga aastakoosolekul ning teine Pärnu juhtimiskonverentsil.