“Albumiga tahame juhtida nii eestlaste kui ka meie külaliste tähelepanu Põhjala köögi võludele, tutvustada meie nelja selgelt eristuvat aastaaega ja pakkuda parimat, mis leidub meie põldudel, metsades ja vetes,” tutvustab raamatut selle idee autor Dimitri Demjanov.

Album „Eesti à la carte” sündis soovist talletada kaante vahele hoolikalt välja valitud eestimaised maitsed ja innustada ikka ja jälle avastama kohaliku köögi eripära.

“Nii raamat kui Kulinaaria Instituudi läbiviidud uuring kokkade tooraineeelistusest viitavad sellele, et meie kokad kasutavad üha enam kohalikke toorained ja püüavad leida uusi tõlgendusviide traditsioonilistele retseptidele,” lisab Demjanov.

Puhta, värske, piirkondliku toidu tarbimise ja tootmise ning toiduturismi hoogustumiseks kutsub Dimitri Demjanov kõiki toiduga tegelevaid ettevõtteid, ühinguid ja eeskätt kokki, avaldama toetust Põhjala köögi manifestile ja võtma selle põhimõtted eeskujuks ka oma igapäevases töös.

Nimetatud manifest on koostatud Põhjamaade tippkokkade eestvedamisel ja heaks kiidetud Põhjamaade Ministrite Nõukogu poolt 2005. aastal. Manifest kuulutab välja kümme põhilist teesi, mis aitavad arendada kulinaaria traditsioone, säilitada toidutootmise eetikat ja käivitada koostööd erinevate toiduga seotud valdkondade vahel.