Ei ole üllatus, et Soomes on Eestiga võrreldes ligi seitse korda kõrgem keskmine netopalk ja ligi viis korda suurem keskmine pension, üllatab aga see, et kõik asjad pole Soomes kallimad kui Eestis. Soomes on näiteks odavam rääkida nii tava- kui mobiiltelefoniga, soodsam võtta eluasemelaenu ja teha pangasiseseid internetimakseid, suures osas Soome odavad teenuse- ja kaubaartiklid sellega piirduvadki. Oma raha ei raatsiks Soomes kulutada viina ostmisele — 1 liiter viina maksab 480 krooni, Peterburis saab sama palju viina 66 krooniga.

Peterburis on Eesti ja Soomega võrreldes väga kõrged eluasemelaenu intressimäärad — 17% aastas. Eesti keskmised eluasemeintressid on siiski 1,5 korda kõrgemad kui Helsingis Põhjala suurima panga Nordea väljastatud eluasemelaenude intressid.

Kui sel kevadel tõstis Coca-Cola Plaza õhtuste piletite hindu 10 krooni võrra 110 krooni, oli palju nurinat, et hind on liiga kõrge. Samas on Tallinnas kinopilet võrreldes nii Helsingi kui ka Peterburiga üle 40 krooni odavam. Vaatamata sellele, et keskmine soomlane teenib üle 15 korra rohkem, kui teenib ametlikult keskmine Peterburi elanik, on kinopileti hinnad on Peterburis vaid kaks krooni madalamad.

4–5 krooni liitri pealt on odavaim kütus Peterburi Lukoil tanklates. “Eestis moodustavad erinevad maksud ja aktsiisid 54,5% bensiini jaemüügihinnast. Näiteks liitri 95-bensiini puhul on aktsiis 3,60 krooni,” rääkis Neste jaemüügijuht Artur Praun. “Venemaal on aktsiisid madalamad, sellest on ka tingitud madalamad hinnad.”