Kuna toidumikroobid vajavad elutegevuseks ja paljunemiseks vett, siis on kuivatatud toiduained nö riknemiskindlamad, kuna neis on vett vähem. Seega on kuuma ilmaga hea tarbida ja näiteks randa kaasa võtta erinevaid kuivatatud ning vähese veesisaldusega tooteid.

Piknikku või õuepidu pidades kasutage võimalusel toidu jahutatuna hoidmiseks termokaste. Ristsaastamise vältimiseks putukate poolt kasutage toidu hoidmiseks kaanega suletavaid nõusid. Ärge hoidke jahesäilitamist vajavat toitu laual kauem kui paar tundi.

Toiduained, mida kuumal suvepäeval ei tohi jätta liiga kauaks toatemperatuurile on näiteks kõikvõimalikud valmistoidud: salatid, võileivad, küpsetatud/grillitud road, kastmed, piim ja piimatooted, liha ja lihatooted, kala ja kalatooted, aga ka magustoidud ja koogid.

Kindlasti tuleb söögipoolisele anda ka peavarju — toitu ei tohi jätta otsese päikesevalguse kätte! Leidke mõni hea varjuline koht, näiteks aias puualune ja rannas rannavari.

Kui kõiki loetletud nõuandeid järgida, on ka maitseelamused vabas õhus meeldejäävamad!

Allikas: Veterinaar- ja toiduamet