Valik on suurem nii kohalikele kui eriti suurtele välismaistele investoritele, kes oma rahapaigutusi peamiselt sektoriti kaaluvad. Firmadel, näiteks Nokial, kaob suure likviidse Põhjala kapitalituru korral ajend Londonisse või mujale suurematele börsidele ülekolimiseks.

OMi ja Tallinna börsi suuromaniku HEXi ühendamine liidab Rootsi, Soome, Eesti ja Läti börsid. 1998. aastal käivitatud Põhjala börsikoostöö Norex, millest Soome on seni kõrvale hoidnud, hõlmab Stockholmi, Oslo, Kopenhaageni ja Reykjaviki börsid. Peamiselt tähendab Norex kauplemist ühes süsteemis Saxess, mille on välja töötanud OM ja mille võtab kasutusele ka HEX.

Kui kogu Põhjalat hõlmav suurbörs oleks praegu reaalsus, oleks suurim sektor tehnoloogia, näitas Rootsi majanduslehe Dagens Industri pingerida iga sektori 10 suurimast Põhjala firmast. Seda tänu Nokiale, mille börsiväärtus on 1147 miljardit krooni. Suurem valik oleks finantssektoris, kus esikohal on Põhjala suurim pank Nordea. Järgnevad Danske Bank ning siis Handelsbanken, Swedbank ja SEB. Tööstuses on suurima börsiväärtusega firmadeks Taani AP Möller gruppi kuuluvad laevandusfirmad D/S Svendborg ja D/S 1912. Ülejäänud firmad tööstuse esikümnes on kõik Rootsi firmad, alustades Volvoga. Telekommunikatsioonisektoris oleks investoritel TeliaSonera kõrval suurematest firmadest valida Norra Telenor, Taani TDC ja Rootsi Tele 2.

Oluliselt täienevad valikuvõimalused ühisbörsil kütusetööstuses, traditsioonilistes tööstusharudes, tarbekaupade ning energeetika sektoris. Kütusetööstuses domineerib Norra — üheksa firmat kümnest, esikohal Statoil ja Norsk Hydro. Energiatootmises on suurim Soome Fortum. Traditsioonilise tööstuse sektoris domineerivad Soome firmad, esikohal on Stora Enso ja UPM Kymmene.