Selguse saamiseks segases olukorras on 14 jalgpalliklubi tulnud välja algatusega kutsuda 20. detsembril kokku Eesti Jalgpalliliidu erakorraline kongress. Põhjuse selleks andis kolm aastat tagasi vastuvõetud põhikiri, mille kohaselt pidi kongress toimuma hiljemalt 14. novembril.

Ootamatult selgus, et tänavu suvel oli Aivar Pohlak üritanud jalgpalliliidu põhikirja muuta ning esitanud Tallinna linnakohtu registriosakonnale ka vastavasisulise taotluse. Pohlak soovis pikendada kongressi kokkukutsumise aega seniselt kolmelt aastalt viiele aastale.

Registriosakond jättis siiski avalduse rahuldamata, leides, et registripidaja ei saa taotletud kannet teha, kuna samal alusel ja sama põhikirja kinnitamise kuupäevaga on juba aprillis 1999 kandeotsus tehtud.

Pohlaku oponendid leiavad, et tegu on võltsimisega. Ning selle eesmärk on üks — hoida kuni Lilleküla staadioni valmimiseni jalgpalliliitu oma võimu all, et selle kaudu saada staadioni valmisehitamiseks miljoneid kroone, mida rahvusvahelised jalgpalliorganisatsioonid eraldavad kogu Eesti jalgpalli arenguks.