Põldoja uueks tööks saab Alta Capitali omanduses oleva ettevõteteportfelli strateegiline juhtimine. Alta Capitalile kuuluvad näiteks Kalev, Tere Piimatööstus, Rigas Piensaimnieks, rõivatööstus Silvano Fashion.

Samuti saab Põldojast üks Alta Capitali partnereid. “Usun, et aktiivne omanikusuhe on üks olulisemaid edu faktoreid ettevõtete pikaajalises arengus. Mul on hea meel, et saan oma senise juhtimiskogemuse täiesti uues keskkonnas proovile panna,” lisas Põldoja.

Põldoja kogemus veetles

Alta Capital Partnersi juhi ja suuromaniku Indrek Rahumaa sõnul seisneb Alta Capitali tugevus grupi investeerimisfilosoofias, aga ka tugevas partneriteringis.

“Omandame edukaid ja arenguvõimelisi ettevõtteid, et nende väärtust pika aja jooksul veelgi kasvatada. Et seda tagada, osalevad Alta Capitali partnerid meie ettevõtete strateegilises juhtimises. Selle eelduseks on aga kõrgel tasemel professionaalsus ja mitmekülgne juhtimiskogemus,” edastas Rahumaa pressiteates.

“Just seepärast on meil hea meel tervitada oma meeskonnas Priit Põldoja,” põhjendas Rahumaa.

Hansapangast otsustas seal ligi kümme aastat töötanud Põldoja lahkuda sellepärast, et oli võimalus lahkuda nüüd või jääda veel paariks-kolmeks aastaks.

“Tuli otsustada, kas luban Erkkile (Erkki Raasuke — toim.), et jätkan järgmised kaks-kolm aastat või lahkun,” rääkis Põldoja. “Siis helistas Indrek Rahumaa investeerimisfirmast Alta Capital Partners ning kutsus mind tööle.”

Hansapanga kohta on Põldojal ainult kiitvaid sõnu. “Oli võimalus proovida igasuguseid asju teha, Hansapangas on väga tugev ärikultuur. Seal sai vigu tehtud ja õpitud palju uut,” rääkis ta. “Hansapanka on koondunud parimad inimesed.”

Põldoja sõnul on nii Swedbankil kui ka Hansapangal tarvis pürgida suurema rahvusvahelisuse poole ning need plaanid on ka täiesti olemas ja töösse minemas.

Põldoja lubab alles jätta ka oma Swedbanki aktsiad, sest usub panga tulevikku.

Töö jäi pooleli

Põldoja ülemus, Hansapanga Grupi juht Erkki Raasuke tunnistas, et kuigi Põldoja lahkumine ei tulnud talle nagu välk selgest taevast, jätab see asjad ometi mõneks ajaks seisma.

“Tegemist on väga hea juhi ja eksperdiga. Selline lahkumine jätab valdkonnas asjad mõneks ajaks seisma,” rääkis Raasuke.

Samas möönis ta, et töötajate liikumine on normaalne protsess.

“Põldoja ja Hansapanga uus juht Priit Perens on erineva taustaga inimesed, nad mõlemad tegid suurepärast koostööd. Perens on töötanud Hansapangas kauem kui Põldoja. Suhtun Perensisse äärmiselt positiivselt,” rääkis Raasuke.

Kommentaar

Priit Perens
Hansapank Eesti uus peadirektor

Mulle tuli eelmisel esmaspäeval uudis Priit Põldoja lahkumisest suure üllatusena.

Ja ka see on üllatav, et just mulle tehti pakkumine Hansapanga juhtimine üle võtta.

Mul ei ole Hansapangaga radikaalseid plaane. Kõigepealt soovin panga korralikult üle võtta. Teine raske ülesanne on majanduses keerulistest aegadest edukalt välja tulla.

Uus töökoht on suur ja tõsine väljakutse, mis teeb ikka natuke ka ärevaks.

Kes on kes

Hansapank Eesti uus juht Priit Perens

# Töötab Hansapangas 2002. aastast. Tollest ajast peaks ta ettevõtjatele tuttav olema panga äriklientide kliendisuhete ja projektifinantseerimise divisjoni direktorina. Hansapanga ettevõtete panganduse juhiks sai Perens 2005. aasta suvel.

# Perens on lõpetanud Tartu Ülikooli majandusküberneetika eriala ning täiendanud end mitmes nimekas ülikoolis Euroopas.

# Enne Hansapanka tööle asumist töötas Perens tollases Optiva pangas finantsdirektorina.

Mis on mis

Alta Capital Partners

# Investeerimisfirma, mis investeerib Balti riikide, SRÜ ja Ida-Euroopa ettevõtetesse ning osaleb aktiivselt ka nende juhtimises.

# Ettevõtte varade väärtus on ligi 6 miljardit krooni.

# Alta Capitali omanduses on rõivatootja Silvano Fashion, Läti piimatööstus Rigas Piensaimnieks, Poola magusatootja Mieszko, pesumaterjalide tootja Desseilles International.

# Viimasena ostis Alta Capital Kalevi ja Tere piimatööstuse.

# Alta Capitalile kuuluvate ettevõtete aastane kogukäive on ca 6,5 miljardit krooni ning ettevõtted annavad tööd ligi 6000 inimesele.

Võrdlus

Maatrikssüsteem ei meeldinud konkurendile

# Eesti suuruselt teise panga SEB Eesti Ühispanga juhile Mart Altveele ei meeldinud Rootsi emapanga senisest jõulisem sekkumine siinse tütarpanga juhtimisse ning sellepärast pani ta pool aastat tagasi pangajuhi ameti maha.

# Altvee siirdus hoopis kinnisvaraarendusse ning juhib nüüd Magnumi ühe omaniku Margus Linnamäe kinnisvaraprojekti, mille tulemusel peaks Tallinna Paljassaarde kerkima suur elurajoon.