Läinud aastal sai ettevõte väärteo korras karistada ning selle aasta alguses tegi amet firmale ettekirjutuse ebaausa kauplemisvõtte kasutamise lõpetamiseks, teatas amet.

Paljud inimesed on ilmselt tuttavad postkasti saabuvate Bakker Hollandi pakkumistega, mis lubavad adressaadile suurt rahalist võitu või uhket kingitust.

Tegelikkuses saavad nad soovi korral osaleda mitme riigi tarbijate vahel toimuvas loosis, kus võimalus võita on minimaalne. See teave on aga pakkumisele märgitud väikeses kirjas ning jääb inimesel üsna tihti kahe silma vahele.

Tarbijakaitseameti hinnangul on selline tegevus seadusevastane ning käsitletav ebaausa kauplemisvõttena. Amet on mitmel korral ettevõttega ühendust võtnud ning firma on lubanud oma senist müügitegevust muuta.

Samuti on amet avaldanud soovi vaadata enne kampaaniate algust üle ettevõtte kampaaniamaterjalid, kuid hoolimata lubadustest pole Bakker Holland seda võimaldanud.

Tarbijakaitseamet soovitab tarbijatel taolistesse pakkumistesse suhtuda realistlikult ja mitte uskuda sõnumit, et just nemad on saanud suure võidu, sest tõenäoliselt pole nad siiski midagi võitnud.

Kui tarbija soovib siiski loosis osaleda, tuleks kindlasti läbi lugeda kõik pakkumisega kaasas olevad materjalid.