Hoiupanga Liising avab tütarfirma Riias

Hoiupanga Liising avab tänavu septembris tütarfirma Riias, ütles ettevõtte juhataja Andres Eesmaa.

Loodava firma aktsiakapital saab olema kaks miljonit krooni. Kõik aktsiad kuuluvad Hoiupanga Liisingule. "Aasta lõpuks jõuab firma kindlasti kasumisse," ütles Eesmaa. "Juba praegu käib Lätis paralleelselt firma registreerimisega klientide töötlemine ja turu hõlmamine." Tulevikus plaanib Hoiupanga Liising minna ka Leedu ja Ukraina turule.

Turismiala liidud turismimaksu vastu

Turismiamet ja turismiala liidud protestivad Tallinna linnavalitsuse soovi vastu kehtestada pealinnas turismimaks.

Turismiala liitude arvates vähendab üheprotsendise müügimaksu alternatiivina välja pakutud turismimaks Eesti turismi konkurentsivõimet ning seeläbi ka turismist laekuvat tulu.

Tallinna linnavalitsuse esitatud tuleva aasta eelarve koostamise põhialuste eelnõu 15 punktist esimene sisaldab üheprotsendise müügimaksu kehtestamise ideed alates tuleva aasta juulist. Alternatiivina müügimaksule palub linnavalitsus volikogul kaaluda võimalust teha riigikogule turismimaksu kehtestamise ettepanek.

Swedbank ei suurenda osalust Hoiupangas

Rootsi Swedbank ei ole kunagi kavatsenud suurendada oma omandiosa Hoiupangas üle 20 protsendi, ütles panga asepresident neljapäeval. Swedbanki asepresidendi Lars-Olof Odlundi sõnul on kahe panga vahel hiljuti tekkinud arusaamatuses süüdi infopuudus. "Meie ja Hoiupanga vahel on olnud kahetsusväärne kommunikatsioonisulg.

"Tegemist on arusaamatusega, mis on suures osas meie süü, sest me ei informeerinud Hoiupanka läbirääkimistest meie ja Eesti Panga vahel," ütles Odlund, edastades oma vabandused Hoiupanga juhatusele. Odlund rõhutas, et Swedbank on täielikult rahul 19,9 protsendi suuruse omandiosaga Hoiupangas ega kavatse seda suurendada "ei praegu ega lähitulevikus".

Baltic News Service