Toetusega kompenseeritakse osaliselt kulutused näiteks arvutite, tarkvara, faksimasina, kontorimööbli, liikmete koolituse, raamatupidamisteenuse, põhikirja koostamise ja äriregistrisse kandmiseks tehtud toimingute eest.

Toetust saavad kõik 8 seda taotlenud ühistut: Tulundusühistu Eesti Teravili (sai ka mullu), TÜ Mulgi Piim, TÜ Talukartul, Saarte Marjakasvatajate Ühistu, TÜ Jõgevamaa Põllumajandustootjate Liit, TÜ Talukaubaturustus, Ühistu Paunvere Piim ja TÜ Rakvere Piimaühistu.

Eelmisel aastal maksti ühise majandustegevuse toetust esmakordselt ja siis sai seda kaks ühistut kogusummas alla 17 tuhande krooni.

Põllumajandustootjate ühise majandustegevuse toetusega hüvitatakse eelmisel majandusaastal tehtud asutamis-ja halduskulusid neile tulundusühistutele, mille liikmeteks on vähemalt viis põllumajandustootjat, kutselist kalurit või kalakasvatajat. Tulundusühistu üks tegevusala peaks olema oma liikmete toodetud põllumajandussaaduste või kala turustamine, töötlemine ja saadud toodete müümine või põllumajanduses või kalakasvatuses vajaliku põhi- ja käibevara müümine. Toetuse eesmärk on soodustada vastavate ühistute asutamist ning arendamist.