Ärimees Jüri Mõis teatas täna aripaev.ee-s, et tema arvates on kahtlane asjaolu, et Arco Vara aktsiaid ostsid just SEBga seotud fondid.

"Ma kuulsin raadiost, et Arco Vara emissiooni märkisid põhiliselt SEBga seotud fondid, eriti just pensionifondid," ütles Mõis. "Kahtlaselt tasakaalust väljas on Ühispangaga seotud fondide osakaal emissioonis, fondijuhte võidi kallutada Arco Vara aktsiaid ostma."

"Võtan Mõisa öeldut kui isiklikku solvangut," ütles Kunsing Eesti Päevaleht Online`ile. Kunsingu sõnul tugineb viimasel ajal rohkem seltskonnaajakirjanduse veergudel silma paistnud transiidiärimehe öeldu ilmselt tema enda kogemusele Hansapanga juhina, mil asjad ilmselt nii käisid.

"Arco Vara aktsiate märkimisel ei olnud tavapärasest midagi erinevat," kinnitas Kunsing.

Ida-Euroopa investeeringutega tegeleb SEBs laiapõhjaline meeskond, kelle liikmed paiknevad erinevates riikides.

"Kinnisvaraettevõtteid analüüsib meil finantssektori analüütik, kes baseerub Poolas," rääkis Kunsing.

Analüütikul valmis 5. juunil kuueleheküljeline presentatsioon, kus ta oli muuhulgas analüüsinud nii Arco Vara prospekti kui võtnud arvesse ettevõtte juhtide ja emissiooni korraldajatega kohtumisel saadud infot. Ettepaneku kohaselt oleks aktsiaid võinud märkida 40 krooni tasemel. Kunsingu sõnul tegid fondid täna veelgi madalamad pakkumised.

Mõnel teisel mandril toovad Kunsingu teada taolised süüdistused kaasa kohtukaasused. "See on viinud mõttele, et asja võiks isegi kohtusse anda," ütles Kunsing.