"Teatavasti iga asja rõhutamine 100 korral muutub valetõeks," ütles Koort ETV saatele Aeg luubis.

BNS-i tellitud meediamonitooring näitab, et krooni devalveerimisest hakati eestikeelses meedias kirjutama alates 9. novembrist päev-päevalt järjest rohkem, kirjutab ETV24.

BNS Grupi juhatuse liikme Anvar Samosti sõnul oli kajastuste tipp-punkt selle nädala alguses, kui eesti- ja venekeelses trükimeedias ilmus üle 100 kajastuse.

Tühjast kohast alguse saanud ja inimeste alateadlikul hirmul põhinevate lehelugude asemel tuleks Samosti hinnangul ajakirjandusväljaannetel selgitada lugejatele nende ümber toimuvat.

Samosti sõnul on hirmutavate artiklite viletsam külg see, et inimeste usaldus nii meedia kui ka riiklike institutsioonide vastu väheneb ning seda on raske taastada.

Psühholoog Eva-Maria Kangro ütles devalveerimispaanikat kommenteerides, et rahal on inimese jaoks rohkem tähendusi, kui vaid see, et selle eest saab kaupa osta.

"Paljude inimeste jaoks on raha ärevuse allikas. Raha pärast muretsemine ja rahast mõtlemine võib tekitada väga suurt ärevust," seletas ta.

Ka siseministeeriumi sisejulgeoleku asekantsler Koort kinnitas, et kõige kergem on ühisikonda destabiliseerida rahasüsteemi kaudu, kuna see on valdkond, mis puudutab kõiki.

"Näiteks bussiliikluse või muu destabiliseerimine ei anna sarnast efekti," märkis ta.