234 ostetud autost on 110 ostnud eraisikud ja 124 juriidilised isikud, kirjutas BNS.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium saatis neljapäeval kooskõlastusele liiklusseaduse muudatusettepanekud, mille kohaselt võib teeomanik lubada ühissõidukirada kasutada täiselektrilise veoajamiga autodel.

Täiselektrilise veoajamiga elektrisõidukid on autod, mille veoajamit veab ainult ja alaliselt elektrimootor sisepõlemismootori abita. Täiselektrilisteks sõidukiteks ei loeta hübriidsõidukeid, mille puhul on samuti kasutusel elektrimootor ning elektrivõrgust laetav aku, kuid lisaks sellele kasutatakse sisepõlemismootorit.

Ettepaneku vastavaks muudatuseks liiklusseaduses tegi Kredex, kes on ELMO programmi raames rajanud Eestit katva kiirlaadimisvõrgustiku, avanud AHHAA-s elektriautode demokeskuse ja käivitanud Tallinnas ning Tartus elektriautode lühirenditeenuse. Samuti toetab Kredex ELMO programmi raames elektriautode ja laetavate hübriidide ostmist kuni 50 protsendi ulatuses.

Eesti elektromobiilsuse programm ELMO on Eesti Valitsuse ja Mitsubishi Corporationi koostöös käivitatud programm energiatõhusate ja keskkonnasäästlike elektriautode ja laetavate hübriidide kasutusele võtmise toetamiseks.