"Positiivse poole pealt võiks esile tõsta seda, et koalitsioonileppe keskmes on inimene. Madala palgaga töötajatele jääb rohkem raha kätte ja see võiks motiveerida neid, kes praegu eelistavad töötamise asemel külapoe taga napsu võtta ning tuua ehk ka mõned töötegijad Soomest koju tagasi," arvas Heigo Kaldra.

"Teisalt on kurb, et üksikisiku tulumaksu reformiga lüüakse eelkõige keskklassi, see annab ühiskonnale vale signaali, justkui oleks professionaalsus, edasipüüdlikkus ja ettevõtlikkus karistatavad. Muudatused ei ole küll drastilised, aga kindlasti hakkavad nutikad inimesed vähem töölepingu alusel töötama ja rohkem OÜ vahendusel teenust müüma." Kaldra sõnul soosib seda ka uus dividendide maksustamise kava. "Olemuslikult pole selline töövorm sugugi halb, kui maksud ausalt ära makstakse."

Kaldra sõnul tahaks tööandjad näha ka muutusi tööseadusandluses, mis on püsinud pikalt puutumatuna ja seetõttu reaalse eluga võrreldes päris kreeni vajunud. "Seadus on üles ehitatud tootmisettevõtete põhiselt, aga Eestis on rohkem teenusmajandust. Sisuliselt tähendab see, et umbes kolmveerand kõigist töösuhetest on seaduse mõistes erandid, aga võiks olla vastupidi. Paindlikkust on vähe nii töötaja kui tööandja jaoks.

Töölepinguseadus vajab põhjalikku moderniseerimist, et anda võimalus tööturule tulekuks üliõpilastele, pensionäridele, väikelaste emadele ja puuetega inimestele, muidu me jäämegi halama, et töökäsi pole kusagilt võtta."