Sohvi Rajamäki sõnul on Eesti eelisteks hea internetivõrgustik, haritud töötajad ja innovatsioonile avatud tarbijad. "Eesti peab oma eelised ära kasutama, sest järgmise 5-10 aasta jooksul aitab see kindlustada, et nii siinsed ettevõtted kui ka riigi majandus kasvaksid," lisas ta.

Rajamäki ütles, et alates elektrienergia efektiivsest kasutamisest kuni seadmete hooldamise ning tehnilise järelvalveni võimaldavad internetiga ühendatud sensorid pakkuda ettevõtetele kriitilise tähtsusega andmeid, mis võimaldavad säästa miljoneid eurosid. "Näiteks on asjade interneti lahenduste paigaldamine USA elektrijaamadesse endaga kaasa toonud 400 000-eurose kokkuhoiu ainuüksi hooldustelt ja võimaldanud kokku säästa enam kui 4,4 miljonit eurot."

Asjade internet liigub tootmisest teenussektorisse. Praeguseni on asjade interneti abil kogutud andmeid kasutatud peamiselt tootmisprotsesside jaoks, kuid tulevikus asendab see suhte kasutajaga. "Andmed, sealhulgas ka sellised, mida varasemalt talletatud ei ole, muutuvad järjest enam segamatuks infovooks, mida ettevõtted saavad kasutada hindamaks kasutajate tujusid ja vastavalt tujudele muuta pakutavat teenust ning kindlustada brändilojaalsus," ütles Rajamäki.

Kuigi 87% inimestest ei ole kuulnud terminit "asjade internet", jõuab järgmise nelja aasta jooksul internetiga ühendatud seadmete hulk maailmas 50 miljardini. Nende seas on ka näiteks kuus miljardit nutitelefoni ning 10 miljonit tarka riideeset.

Schneider Electric analüütikute hinnangul on asjade internet kriitilise tähtsusega areneva majandusega riikides, nii ka Eestis. "Asjade internet aitab luua täiesti uusi ärimudeleid ja see on hea võimalus riikidele, mis ole tööstuslikult liigselt arenenud või kus ei ole veel vajaminevat taristut. See võimaldab jätta vahele üks tööstusliku arengu etapp ja jõuda kohe uuele tasemele," ütles Schneider Electric tehnoloogiajuht Prith Banerjee.

Schneider Electric poolt 12 riigi 3000 ettevõtte juhi seas läbi viidud uuringust selgus, et asjade interneti tulevik sõltub äride ning nende kasutajate vahelistest suhetest. 63% vastanud ettevõtetest plaanivad kasutada asjade interneti poolt pakutud võimalusi selleks, et oma kasutajate vajadusi ning käitumist analüüsida ning sellest tulenevalt teenuste kvaliteeti parandada.

Esimesed ettevõtted, mis asjade internetist tegelikku kasu on lõiganud, on suured tööstus- või taristuettevõtted, kuna internetiga ühendatud sensorid on neil võimaldanud reaalajas töödelda ja jälgida suurt hulka andmeid ning kasutada saadaolevaid ressursse efektiivselt.

McKinsey Global instituudi ekspertide hinnangul kasvab järgmise kümne aasta jooksul asjade interneti seadmete majanduslik mõju 11 triljoni dollarini.