See kõik käis nii. 2000ndate alguses anti Mark Millarile ja Bryan Hitchile ülesanne mõned Marveli karakterid uuendada, et tuua koomiksite juurde rohkem lugejaid. Üks tegelasi on teatavasti Nick Fury. Nad otsustasid kasutada Nick Fury tegelaskuju juures Samuel L. Jacksoni imidžit. Näitleja käest luba ei küsitud. Millar selgitas:

„Sam on teada-tuntud kõige lahedam mees maailmas ja me kasutasime teda liberaalselt ilma temalt luba küsimata. Peab meeles pidama, et siis oli 2001. aasta. Tundus täiesti võimatu, et sellest võiks saada film. Marvel ronis just välja pankrotist."

Jackson on tõesti väga lahe mees, aga ta loeb ka koomikseid. Kui ta nägi, et Nick Fury on tema moodi, siis mõtles ta, et annab Marveli kohtusse. Ta valis aga endaliklt vingema tee. Ta sõlmis firmaga lepingu, et kui koomiksist peaks saama film, siis temale pakutakse Nick Fury rolli esimesena. Näitleja raamatupidaja ei olnud ehk toona väga rõõmus, et selline tehing tehti - karakter oli eelnevalt tele-eetris olnud 1998. aastal, kui teda mängis David Hasselhoff. Aga sellest sai Jacksonile väga kõva tehing. Hetkel on tal Marveliga 9 filmi tehing, kus ta peab Nick Furyna üles astuma. Iga kord teenib ta miljoneid. Isegi väike roll, mis nõuab mõnetunnist tööd, võib talle sisse tuua 2-3 miljonit dollarit. Suurema rolli eest saab ta 5-7 miljonit.

Samuel L. Jackson on tänaseks teeninud Nick Fury kehastamise eest vähemalt 20 miljonit dollarit. Võib-olla isegi 30 miljonit. See on väga palju rohkem kui ta oleks teeninud kohtuvaidluse teel. Ning see raharong ei ole sugugi hoogu maha võtmas.