Augusti lõpus kuulutas Eesti Telefon välja, et ettevõte langetab kuni 25 protsenti rahvusvaheliste kõnede hindu. Samas on terve rida riike, kuhu helistamine päevaajal ei odavne ning näiteks Moldovasse hoopis kallineb. Samuti peab soodustariifi saamiseks maksma 25kroonise lisatasu.

Selleks, et pühapäevast saaks võtta kõne Lätti, Leetu, Ukrainasse, Austraaliasse, Poola ja mõnda teise riiki vana hinnaga, tuleb tasuda 25 krooni iga kuu ühele numbrile ja 250 krooni numbrite grupile, mille eest saab 25protsendilist kõnesoodustust. Viimane kehtib kell 19–07, riiklikel pühadel ja nädalavahetusel. Kindlale telefoniabonentide grupile helistades 10- või 20protsendiline soodustus maksab kõigi rahvusvaheliste kõnede puhul 200 ja 600 krooni ning ühte riiki helistades 30 ja 300 krooni kuus. Argipäevadel ja põhiajal jääb neisse riikidesse helistamise hind samale tasemele.

ASi Eesti Telefon nõukogu esimees Toomas Sõmera ütles, et Moldova kõnede kallinemine on tingitud eeskätt riigist endast. “Ükski riik ei saa SRÜ riikidega normaalset lepingut, me ei taha peale maksta,” ütles Sõmera. “1. jaanuarist odavnevad kõned edasi loomulikult.”

“Kohtaktid tootjaga on küllaltki tihedad, kahjuks ei saa aga Valgevene firmaga interneti teel suhelda, mis oleks meile odavam, sest internetiseerituse tase on seal üsna madal,” kommenteeris Valgevene kõnede hinna püsimist Valgevenes toodetavate Belarusi traktorite edasimüüja ASi Belarus Service juhataja Aleksandr Voronin.

Kohaliku kõne hind põhiajal tõuseb poole võrra 24 sendile, samas on põhiaeg 1. oktoobrist alates tunni võrra pikem kuni kella 19ni. Praeguse kaheksa sendi asemel tuleb kella 19–01 uute tariifide kohaselt välja käia kõneminuti eest 18 senti. Öösel kell 01–07 saab helistada, makstes kohaliku side eest kaheksa senti minut. Odavnevad ka riigisisesed kõned, põhiajal maksab riigisisese kõne minut 1,06 krooni asemel 0,68 krooni, soodusajal 0,53 krooni asemel 0,51 krooni.

49 sendi suurust kõnealustustasu hakatakse rakendama esimesest sekundist ühenduse loomise järel praeguse kaheksanda sekundi asemel.

Langevad ka digitaaltelefoni kuutasu ärikliendile 198 kroonilt 120-le ja digitaaltelefoni liitumistasu ärikliendile 3600 kroonilt 3000-le.

Eesti Telefoniga konkureerima tulevad firmad lubavad rahvusvaheliste kõnede hinna langust kuni kaks korda.