Putukaid on kasutatud toiduks muidugi sajandeid, sest nad on väga heead valgu ja proteiiniallikad. Lisaks sellele suunavad putukad kogu oma energia kasvamisele, samal ajal kui kariloomade enamus energiast kulub oma keha soojendamiseks.

Wageningeni ülikooli uuringus määrati esimestkorda adekvaatselt kui palju putukad toodavad kasvuhoonegaase ning võrreldi neid siis veiste ja sigadega. Uuringus osales kaks kõvakoorelist putukat, kaks ritsikaliist ning Argentina tarakan, vahendas Helsinkin Sanomat.

Uuringu tulemused näitasid, et putukad tootsid kordades vähem kasvuhoonegaase - metaani, lämmastikoksiidi ja süsinikdioksiidi - kui kariloomad. Näiteks on mardikate ökoloogiline jalajälg umbes 100 väiksem kui kariloomadel. Ritsikate jalajälg aga veelgi väiksem.

Uuringu eestvedaja doktor Dennis Oonincxi sõnul süüakse putukaid paljudes maailma piirkondades, miks mitte ka läänemaailmas. Doktor lisas, et paljud putukad on väga head pirukates ning ritsikad on imelised lisandid õlle kõrvale.