Laske puhastatud ja tükeldatud rabarberil seista marinaadis 1 ööpäev, süüa värskena või hoidistamiseks kuumutada 10 min ja sulgeda õhukindlalt purkidesse.

RABARBERI-PORGANDISALAT

300 g noori puhastatud rabarbereid
300 g porgandeid
suhkrut, melissilehti

Tükeldage rabarber 5mm paksusteks tükkideks. Peale pange suhkrut maitse järgi, melissilehed ja jätke seisma paariks tunniks. Vahetult enne söömist segage juurde riivitud porgand. Salati võite segada paari lusika hapukoorega.

RABARBERI-PORGANDIVÕIE

0,5 kg porgandeid
0,5 kg rabarberit
600 g suhkrut

Tükeldatud porgandid keetke väheses vees tihedalt kaanega suletud nõus pehmeks, purustage saumikseriga. Lisage tükeldatud rabarberivarred ja suhkur ning keetke puulusikaga pidevalt segades aeglasel tulel u 25 min kuni segu muutub paksemaks ja läikivaks. Täitke purgid ja sulgege õhukindlalt. Porgandi asemel võite kasutada suvekõrvitsat.

ROHELINE SUPP

2 l lihapuljongit
3 spl riisi
1 väike porgand
1 väike sibul
200 g rabarberilehti
200 g peedilehti või spinatit
2 spl võid, soola, suhkrut
Serveerimisel keedetud muna, hapukoort, hakitud maitserohelist.

Pange pestud riis kuuma puljongisse või vette ning keetke 10 min. Puhastatud maitseköögiviljad lõikake ribadeks; rohelised lehed pestult kupatage, nõrutage ja peenestage. Või sulatage keedupotis, lisage maitseviljad, hautage ja lisage rohelised lehed puljongile. Keetke 5-8 min ja maitsestage soolaga. Hapukoor ja jämedalt hakitud munad ja maitseroheline lisage serveerimisel. Supile teravuse andmiseks lisage keetmisel rediselehti.

RABARBERIKOOK

2 kl röstitud rukkihelbeid
1 toru kohupiimapastat
1-1,5 kl suhkrut
1 kl rabarberitükke
3 spl võid
2 spl kartulijahu
1 tl küpsetuspulbrit
3 vahustatud muna
noaotsatäis soola
Peale riputamiseks purustatud pähkleid või Veski Mati nisu/kaerapalle.

Röstige kuumal pannil vähese õli ja suhkruga rukkihelbed, segage juurde või, kohupiim, osa suhkrut, veidi soola, koos küpsetuspulbriga segatud kartulijahu, lõpuks vahustatud munad. Valage osa segu võiga määritud 20 cm läbimõõduga vormi, katke rabarberitükkidega, riputage peale ülejäänud suhkur ja katke teise osa taignaga. Peale riputage lisaks peenestatud pähkleid või Veski Mati kaera/nisupalle.