Rakvere Lihakombinaadi turundusjuhi Triin Lõokese sõnul on käivitatud projektil kaks eesmärki. "Esiteks tahame pakkuda lisaks eestimaisele sea- ja lihaveiselihale kodumaist mahe talleliha, mis meie senisest valikust puudus," ütles Lõoke AS Rakvere Lihakombinaadi saadetud teates.

"Teiseks annab koostöökokkulepe väiketootjatele väga laia jaotusvõrgu jaekaubanduses, sest seni ainult turgudel ja ökopoodides saada olev maheliha jõuab nüüd 28 Selverisse üle Eesti."

Triin Lõoke lisas, et müügile tuleb 8 erinevat talleliha toodet, mis muudavad senise lihavaliku lihaletis veelgi rikkalikumaks. "Võtsime arvesse tarbijate soove ning nüüdsest on lettidel kodukokkade poolt armastatud tallesisefilee, -karree, -välisfilee ja muud lambaliha tooted," lisas Lõoke. Mahe talleliha pärineb tulundusühistu Eesti Mahe liikmete mahekarjadest.

Eesti Mahe juht Jaan Nõmmik avaldas koostööprojekti üle heameelt ja lisas, et see elavdab oluliselt Eesti väiketootjate perspektiive, kellel on väga raske üksinda oma toodanguga suurtesse kauplustesse jõuda. Jaan Nõmmik tõi välja ka kasu maheda mõtteviisiga tarbijate jaoks, sest loomad söövad looduslikel karjamaadel ja oluline on loomade heaolu.

Paljudes maailma riikides on õige šašlõki tooraineks lambaliha, kuid Eestis on lambaliha söömine võrreldes muude lihaliikidega suhteliselt haruldane. "Eestis tarbitakse inimese kohta lambaliha umbes pool kilo aastas, samas tarbitakse sealiha inimese kohta 31,6 kilo aastas," täpsustas ta.

"Usun, et maheda talleliha jõudmine suurde ketti suurendab nii lambaliha tarbimist kui toetab lambakasvatuse arengut Eestis," ütles Lõoke.

Rakvere Lihakombinaat toob mahe talleliha müügile oma brändi all ning lettidele jõuab kaheksa erinevat toodet - tallepraad, välisfilee, sisefilee, karree, abaliha, kaelakarbonaad, talleribi (plaadina), tallepraad kondiga. Mahe talleliha hakkab müüma 28 Selverit üle Eesti.