Rannamõisa tootejuht David Pärnametsa sõnul on töötlemata broilerliha parema hinna saavutamiseks üsna laialt levinud erinevate maitseainesegude ja õrnsoolalahuste kasutamine. Pärnametsa sõnul on Rannamõisa eesmärk olnud aastaid selliste toodete osakaalu järk-järguline vähendamine, teatas tootja.

„Tänaseks oleme värske broileriliha puhul lisanditest täielikult loobunud, mis tähendab, et Rannamõisa naturaalne broileriliha on 100% stabilisaatorite, happesuse regulaatorite ja muude e-ainete vaba,“ kinnitas Pärnamets.

Erinevad õrnsoola- ja maitselahused, millega broilerifileed tööstuslikult pritsitakse, on võimalik tootele lisada 15 kuni 30% toote kaalust.

Viimane on ka üheks põhjuseks, miks õrnsoola lahusega piserdatud broilerifilee on soodsam naturaalse jahutatud broilerifileega võrreldes.

David Pärnamets tunnistas, et naturaalse ja puhta broileriliha tarneprotsess on keerulisem, kuna õrnsoolatud või kergelt maitsestatud liha realiseerimistähtaeg on tänu säilitusainetele mõni päev pikem.

Pärnametsa sõnul jahutatakse Rannamõisa värske linnuliha õhuga +2 kraadini ning 0-kraadi lähedast madalat temperatuuri säilitatakse kogu tootmis- ja transporditsükli vältel.

Neil tingimustel on säilitusainetevaba jahutatud linnuliha realiseerimistähtaeg 6-7 päeva.

„Oleme täna valmis rahuldama kõigi kaupluste nõudluse värske broileriliha osas ja suudame tagada värske linnuliha tarned ideaalsetes tingimustes, ilma, et peaksime pikema säilivusaja saavutamiseks kasutama lisaaineid“ ütles Pärnamets.

„Gaasikeskkonda ei pakendata värsket broileriliha juba aastaid, nüüd oleme värske broileriliha puhul täielikult loobunud ka õrnsoola või maitselahuste kasutamisest,“ lisas Pärnamets.

„Grilltooteid, marinaadis liha ning küpsetatud tootevalikut see muudatus ei puuduta ning selles vallas jätkame aktiivset tootearendust,“ lisas Rannamõisa tootejuht.

Soome suursaatkonna peakokk, Eesti Kulinaariainstituudi liige Ants Uustalu sõnul on linnuliha tarbimine ja populaarsus aasta-aastalt kasvanud. Tema sõnul on Eesti tarbija muutunud teadlikumaks ja väärtustab üha enam tervislikku toitumist.

„Pole kahtlustki, et kõige kvaliteetsem tooraine koka jaoks on puhas, ilma igasuguste lisanditeta liha,“ ütles Uustalu ning lisas, et igaüks meist oskab oma köögis valmistada hõrgu roa, kasutades just neid maitseid ja maitseaineid, mida ise õigeks peab.