Keskkonnaministeerium tellis 450 000kroonise nõustamishanke Soome konsultatsioonifirmalt Indufor detsembris 2001. Sel ajal töötas üks Eesti nooremaid ning kiirema tähelennuga metsandusjuhte Aigar Kallas veel sealsamas keskkonnaministeeriumis, metsaosakonna juhataja kohusetäitjana. Juhuslikult tegutses Kallas samal ajal ka juhatuse liikmena firmas Silva Reval, mida võib nimetada ka riigihanke saanud metsanõustamisfirma OY Indufori esinduseks Eestis.

Möödunud detsembris toimunud riigihanke dokumentidest võib lugeda, et keskkonnaministeerium vajas Indufori abistavat kätt metsanduse arengukava 2001–2010 algvariandi analüüsimiseks. Indufor pidi 450 000 krooni eest hindama kava kooskõla rahvusvaheliste lepetega ja Riigikogu poolt heakskiidetud metsapoliitikaga. Hankedokumentidest nähtub, et ministeerium valis väljakuulutamata läbirääkimistega pakkumismenetluse. Teisiti öeldes tehti pakkumine ainult Induforile ning välistati teised konkurendid.

RMK peadirektor ei soovinud vastata küsimustele, mis puudutasid Silva Revalit, OY Indufori, Induforile määratud riigihanget, hanke tulemuslikkust, huvide konflikti jne. Ta teatas keeldumisest e-kirjaga.

Riigihangete ameti peadirektori asetäitja Andres Veel ütles, et riiki kui ostjat on väga raske karistada. Tema sõnul on pärast 1. septembrit riigihangete ametil võimalik rikkumiste puhul algatada väärteomenetlus. Kui leitakse, kes süüdi, võib see tema rahakoti 300 trahviühiku ehk kuni 18 000 krooni võrra kergemaks taha. Tagasiulatuvalt ehk Indufori hanke puhul ei saa trahvi rakendada.